Koje meso vam odgovara?
Kategorija: Zdrava prehrana
Pazite na liniju: Jedite piletinu
Opredjelite se za piletinu, koja sadrži manje masti i manje kalorija od ostalih vrsta mesa, ali pod uvjetom da uklonite kožicu. Najposnije je bijelo meso, a krilca su najmasnija. Batak je masniji od prsa, ali sadrži više željeza. Pileće meso uvijek se mora dobro termički obraditi, pošto se lako zarazi patogenim mikroorganizmima, čak i kad je strogo kontroliranog porijekla. Iz istog razloga, i u frižideru se treba držati tako da ne dođe u dodir sa drugim namirnicama.
Dodatni savjet: Ne preskačite obroke. Ako ne dobije potrebne kalorije u trenutku kad su vam potrebne, organizam se izlaže opasnom stresu. Osim toga, ako preskačete obroke, vrlo je vjerojatno da ćete imati napad gladi koji nećete moći obuzdati.
Izvor:
on-a.info
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345