Koliko je rano povrće i voće zdravstveno sigurno?
Kategorija: Zdrava prehrana
Po kiši se više šprica
Dosta utjecaja na kemijsku zaštitu imaju i agroekološki činioci. Kada su proljeća i ljeta manje kišovita, i kada je manja vlažnost zraka, smanjena je opasnost od razvoja biljnih bolesti, a samim tim se i manje špricaju poljoprivredne kulture.
Manje se šprica u plastenicima
Povrće iz plastenika je zdravije jer špricanje gotovo da nije ni potrebno. Međutim, događa se da ga neki proizvođači, kako bi imali bolji rast npr. zelene salate, zaljevaju fekalnim vodama. To uvjetuje mikrobiološku neispravnost.
Izvor:
ogledalce.co.rs
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345