Koliko je rano povrće i voće zdravstveno sigurno?

Kategorija: Zdrava prehrana
Po kiši se više šprica
Dosta utjecaja na kemijsku zaštitu imaju i agroekološki činioci. Kada su proljeća i ljeta manje kišovita, i kada je manja vlažnost zraka, smanjena je opasnost od razvoja biljnih bolesti, a samim tim se i manje špricaju poljoprivredne kulture.
Manje se šprica u plastenicima
Povrće iz plastenika je zdravije jer špricanje gotovo da nije ni potrebno. Međutim, događa se da ga neki proizvođači, kako bi imali bolji rast npr. zelene salate, zaljevaju fekalnim vodama. To uvjetuje mikrobiološku neispravnost.
Izvor:
ogledalce.co.rs
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Prženi slanutak - ukusna i zdrava grickalica
40 min12345 -
Recept tjedna
Rižoto s tikvicama
40 min12345 -
Recept mjeseca
Kremasta juha od tikvica i mrkve
35 min12345