Kremasta krumpir salata: Dva jednostavna sastojka čine ogromnu razliku, a po želji dodajte i vlasac

Kremasta krumpir salata: Dva jednostavna sastojka čine ogromnu razliku, a po želji dodajte i vlasac

Kremasta krumpir salata: Dva jednostavna sastojka čine ogromnu razliku, a po želji dodajte i vlasac
  • Objavljeno: Srijeda, 05.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Krumpir salata je čest prilog na ovim prostorima. Najčešće se poslužuje uz faširance, ribu ili pohano meso i vole je svi uzrasti. Iako postoji puno načina za njezinu pripremu i svaka obitelj vjerojatno ima svoju vlastitu recepturu, mi vam donosimo još jedan recept s dva sastojka koji je čini još boljom - vrhnjem i parmezanom.

  • Topla njemačka krumpir salata sa slaninom - recept koji morate probati!

Ova se salata priprema od kuhanog krumpira, vlasca, vrhnja i parmezana. Ta kombinacija dodataka krumpiru daje odličan okus koji će biti pravo osvježenje vašem meniju. Ovu salatu i dalje možete poslužiti uz sva glavna jela s kojima je jedete i inače, no ova će varijanta posebno oduševiti. Puni popis sastojaka i postupak pripreme pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 50 g parmezana (naribanog)
  • 30 g svježeg vlasca (sitno nasjeckanog)
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka

Priprema:

  1. Krumpire ogulite i narežite na kockice približno iste veličine.
  2. Stavite ih u veliki lonac, prelijte vodom i dodajte malo soli.
  3. Kuhajte krumpire dok ne omekšaju, otprilike 15-20 minuta. Pazite da ih ne prekuhate kako ne bi postali premekani.
  4. Kuhane krumpire pažljivo ocijedite i ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi.
  5. U velikoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, naribani parmezan, nasjeckani vlasac, sol, papar, maslinovo ulje i limunov sok. Miješajte dok smjesa ne postane izjednačena.
  6. Ohlađene krumpire dodajte u zdjelu s dresingom.
  7. Lagano promiješajte dok svi krumpiri nisu ravnomjerno prekriveni dresingom.
  8. Salatu stavite u hladnjak na barem 30 minuta kako bi se okusi proželi.
  9. Prije posluživanja, još jednom lagano promiješajte i po želji dodatno pospite svježim vlascem i naribanim parmezanom.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije