Brzinski cheesecake bez pečenja: Recept za kremastu tortu od sira sa sočnim preljevom od višanja

Brzinski cheesecake bez pečenja: Recept za kremastu tortu od sira sa sočnim preljevom od višanja

Brzinski cheesecake bez pečenja: Recept za kremastu tortu od sira sa sočnim preljevom od višanja
  • Objavljeno: Subota, 03.08.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Cheesecake ili torta od sira je popularni desert koji se diljem svijeta priprema u bezbroj varijanti i s raznim dodatcima i preljevima. Što se tiče same strukture torte, postoje recepti u kojima se samo pripremi smjesa koja se zastim izlije u kalup i ispeče - kao što je baskijski cheesecake, na primjer - te varijante u kojima se krema od sira i ostalih dodataka prelije preko kore od mljevenih keksa.

Nadjev se obično sastoji od krem sira, jaja, šećera, vanilije i slatkog vrhnja za šlag. Osim okusa, ova se torta ističe i svojom estetskom privlačnošću. U ovom slučajum lijepi kontrast crvenog preljeva i bijele kreme plijeni pozornost i poziva na kušanje. U nastavku pročitajte recept za ovu neodoljivu slasticu koja oduševljava goste na svim proslavama i okupljanjima.

Sastojci za koru:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice šećera ili 2 žlice meda

Sastojci za kremu:

  • 400 g krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 90 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera u prahu
  • sok od pola limuna i korica ribanog limuna

Sastojci za preljev:

  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 2 žlice gustina

Priprema:

  1. U multipraktiku ili ručno u posudi sameljite sve sastojke za koru i dobivenu smjesu utisnite u kalup za tortu.
  2. U drugoj posudi od slatkog vrhnja mikserom napravite šlag, a u trećoj posudi mikserom umutite sve ostale sastojke za kremu. Nježno, ali temeljito sjedinite smjesu od sira i šlag.
  3. Koru ravnomjerno prelijte kremom i tortu stavite u hladnjak da se stisne.
  4. Prije posluživanja pripremite preljev od višanja na način da prema uputama na pariranju ukuhate želatinu u kompot od višanja. Nakon što se ohladi ga prelijte po torti i sve skupa ohladite.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije