Kruh s eko imanja Zrno: ljubav na prvi griz

Kruh s eko imanja Zrno: ljubav na prvi griz

Kruh s eko imanja Zrno: ljubav na prvi griz
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdrava prehrana

Nije teško zaljubiti se u ovaj poseban kruh. Jedinstven način pripreme, slasne kombinacije žitarica, sjemenki i isključivo organskih sastojaka bez ikakvih aditiva, rezultiraju kruhom koji je jedan od najomiljenijih proizvoda na bio&bio policama.

Svaki  beskvasni kruh koji se radi na Zrnu ima svoj protokol koji određuje kvalitetu, okus, miris i teksturu. Za dobivanje beskvasnog kruha potrebno je čak 12 do 24 sata, jer se radi o sporoj fermentaciji, koja dopušta kvascu da doda B vitamine i "slomi" teško probavljivi gluten u nutrijente koji se lakše asimiliraju.

Ekološki beskvasni kruh je praktički "živ" i nakon što se ispeče jer se arome u njemu razvijaju i dalje... Zato kažu da je takav kruh najukusniji nakon 24 do 48 sati. Upravo ga zbog toga nije uputno "daviti" u plastičnoj vrećici prilikom čuvanja!

Isprobajte naše najpopularnije štruce!

Kayu kruh se spravlja s kuhanom smeđom rižom i najčešće ga biraju gurmani koji u njemu uživaju kao u pravoj delikatesi!

Tahini kruh koji je oblikom i načinom pripreme blizak francuskoj tradiciji, spravlja se s maslacem od sezama i idealno ide uz vino, sirne namaze i paštete, baš kao i Kruh od pet žitarica koji je pak inspiriran ruskom pekarskom tradicijom.

Popularan Seoski kruh je inspiriran francuskim pain de campagne koji je dodatno obogaćen svježe isklijalim pšeničnim klicama i poznat po svojim "rupama" koje dokazuju biološku aktivnost (proces fermentacije).

Ako ste više slatki tip, svakako kušajte Polenta kruh s ekološkim maslacem i medom ili pekmezima.

Piraž je namijenjen osobama koje vole tzv. kompaktniji kruh zbog manjeg sadržaja glutena,  kao i onima koji iz zdravstvenih razloga izbjegavaju pšenicu. Pir je idealna zamjena za ovu žitaricu koja sadrži i snažnu hranjivu kvalitetu, a raž svojim blago orašastim okusom daje posebnu teksturu. Odličan je uz sva jela, od variva do sendviča.

Svoj beskvasni eko kruh ne držite ga u plastičnoj vrećici ili posudi za kruh jer se time prekida normalna cirkulacija zraka koja omogućava daljnji razvoj arome. Čuvajte ga isključivo u krpenoj vrećici ili umotanog u krpu na zraku.

Trajnost je, ako je protok zraka dobar, oko sedam dana, no Kayu i ostale organske beskvasne kruhove možete koristiti i nakon što se osuše. Potrebno je samo kruh malo navlažiti i staviti u pećnicu na 160 stupnjeva na 10 minuta. Tada korica omekša, vrati se vlažnost sredine kruha i ponovno aktiviraju arome te je ponovo spreman da u njemu uživate.

Ponudu kruha sa eko imanja Zrno provjerite u bio&bio trgovinama ili posjetite bio&bio webshop!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije