Najbolja krumpir salata: Tajna je u jednom sastojku koji sigurno ne koristite, a uvijek ga imate u hladnjaku
Krumpir salata je klasični prilog koji se često nalazi na stolu uz razna glavna jela poput ribe, faširanaca ili pohanog mesa. Jednostavna je za pripremu, zasitna i sastojci su joj dostupni tijekom svih godišnjih doba, što je čini još primamljivijom.
Senf je dodatak koji u ovom receptu daje poseban okus koji će oduševiti sve koji je kušaju i učiniti ovu salatu neizbježnim dijelom vašeg jelovnika. Poslužite je kao prilog uz svoja omiljena glavna jela i uživajte u jednostavnom, ali zasitnom obroku punom okusa.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 velika glavica ljubičastog luka
- 1 žličica senfa
- 1 žlica octa
- 3 žlice suncokretovog ulja
- papar po ukusu
- sol po ukusu
- nekoliko grančica svježe nasjeckanog peršina
Priprema:
- Operite krumpir i kuhajte ga 30 minuta s korom. Kad je kuhan, ubacite ga u hladnu vodu, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.
- Luk očistite i nasjeckajte na kockice, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.
- U topli krumpir dodajte senf, ocat, ulje, sol i papar i sve dobro izmiješajte. Ostavite da odstoji kako bi se sve arome upile.
- Nasjeckajte svježi peršin i pospite ga po salati za svježinu i dekoraciju.
Dobar tek!
Vezani sadržaj:
-
Najbolja grah salata: Recept uz koji vam neće trebati ni jedan drugi
-
Brzinska salata od jaja: Savršen način za iskoristiti ostatke od Uskrsa
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345