Kvinoja s piletinom i povrćem: Recept za zdrav i ukusan, brzo gotov ručak
Ako želite pojesti zdrav i ukusan obrok istovremeno, isprobajte ovaj recept za kvinoju s povrćem i piletinom. Za pripremu ovog jela možete iskoristiti bilo koje sezonsko povrće, pa čak i ono smrznuto ako niste stigli obaviti kupovinu svježeg povrća. Ovo je jelo dobra opcija za sve one koji imaju puno obaveza tijekom dana i stalno su u pokretu jer ga mogu jednostavno ponijeti sa sobom i zagrijati u mikrovalnoj pećnici prije konzumacije.
Zašto je kvinoja zdrava?
Ova drevna žitarica je bogata proteinima, što je iznimno važno za rast i obnovu stanica u tijelu. Također, je izvor vlakana koji potiču probavu i održavaju osjećaj sitosti. Sadrži esencijalne minerale poput željeza, magnezija i fosfora te vitamine B skupine. Kvinoja je uz sve to i gluten-free, što je čini prikladnom opcijom za osobe s intolerancijom na gluten i celijakijom. Sve ove karakteristike kvinoju čine izvrsnim dodatkom uravnoteženoj prehrani.
Kako kuhati kvinoju?
Prvo kvinoju operite pod mlazom vode kako biste uklonili gorke spojeve na površini. Zatim je stavite u lonac s vodom u omjeru 1:2 i zagrijte da proključa. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 15-20 minuta, dok sva tekućina ne ispari i kvinoja ne postane mekana. Nakon što se skuha, maknite je s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta prije nego što je poslužite.
Recept za kvinoju s piletinom i povrćem
Sastojci:
- 1 šalica kvinoje
- 2 pileća filea
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- sol i papar po ukusu
- sok od pola limuna
- svježi peršin ili korijandar za posluživanje (opcionalno)
Priprema:
- Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i češnjak te pržite dok ne postanu staklasti.
- Dodajte papriku, tikvicu i mrkvu te pirjajte dok povrće ne omekša.
- Dodajte narezanu piletinu i pirjajte dok meso ne bude gotovo.
- Dodajte kuhanu kvinoju, posolite, popaprite i dodajte sok od limuna.
- Promiješajte sve sastojke i poslužite toplo s posipom svježeg peršina ili korijandra po želji.
Dobar tek!
Vezani sadržaj:
- Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
- Savršeni špageti bolonjez - jedini recept koji će vam ikad trebati
- Najbolja pileća juha bez kocke koju ćete ikad jesti! Isprobajte recept već danas
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345