Limun kocke: Brzi kolač od limuna koji će oduševiti vašu obitelj i goste

Limun kocke: Brzi kolač od limuna koji će oduševiti vašu obitelj i goste

Limun kocke: Brzi kolač od limuna koji će oduševiti vašu obitelj i goste
  • Objavljeno: Nedjelja, 05.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Limun kocke su osvježavajući desert čiji vas okus vodi u tople krajeve i podsjeća na ugodnu atmosferu ljetnih dana. Osim što su ukusne, ove kocke su brze i jednostavne za pripremu, što ih čini idealnim izborom slastice za bilo koju priliku, bilo da se radi o spontanom okupljanju s prijateljima ili nedjeljnom popodnevu s obitelji.

  • Cheesecake s preljevom od jagoda: Detaljan recept uz koji svatko može napraviti ovaj savršeni desert

Njihova priča počinje negdje u srcu Mediterana, gdje limuni obilno rastu i sastavni su dio kulinarske tradicije. Ako želite prizvati te osjećaje i ujedno se zasladiti ukusnim desertom, pripremite limun kocke po našem najdražem receptu.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 2 jaja
  • korica 2 limuna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za kremu:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • sok od 4 limuna
  • korica 2 limuna
  • 100 g maslaca

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pripremite lim za pečenje dimenzija 20x30 cm i obložite ga papirom za pečenje.
  2. Za biskvit, u velikoj posudi mikserom izmiksajte maslac sobne temperature i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaja jedno po jedno, miješajući između svakog. Dodajte koricu limuna.
  3. Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol te ih dodajte smjesi od maslaca i jaja. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  4. Rasporedite smjesu za biskvit u pripremljeni lim i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta ili dok biskvit ne postane zlatno-smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
  5. Za kremu, u posudi izmiksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte sok i koricu limuna te maslac narezan na komadiće.
  6. Stavite posudu na laganu vatru i kuhajte kremu, stalno miješajući, dok se ne zgusne. Pazite da ne proključa.
  7. Kad se krema zgusne, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Zatim prelijte ohlađen biskvit s kremom i poravnajte površinu.
  8. Ostavite da se limun kocke potpuno ohlade i stegnu prije nego što ih narežete na kocke i poslužite.

Uživajte u osvježavajućem okusu ljeta!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije