Mileram torta koju obožavamo: Po ovom receptu će uvijek ispasti savršeno!

Mileram torta koju obožavamo: Po ovom receptu će uvijek ispasti savršeno!

Mileram torta koju obožavamo: Po ovom receptu će uvijek ispasti savršeno!
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Kategorija: Zdrava prehrana

Mileram torta je neodoljiva i osvježavajuća poslastica koja osvaja svojom kremoznošću i atraktivnim izgledom. Vrlo se jednostavno priprema i omiljeni je desert na proslavama i svečanostima svih vrsta. Sastoji se od sloja prhkog tijesta, ukusne kreme od milerama i pudinga od vanilije te osvježavajućeg sloja voća na vrhu, koji joj daje karakterističan izgled i svježinu.

Možete koristiti bilo koje voće koje volite ili svoj odabir prilagoditi godišnjem dobu i činjenici da je uvijek bolje koristiti svježe, a ne smrznute namirnice. Nakon što se torta složi, potrebno ju je ostaviti da se dobro ohladi preko noći kako bi se svi okusi proželi i kako bi torta postigla savršenu konzistenciju. Kada se nareže i posluži, mileram torta pruža neodoljivu kombinaciju svježine i slatkoće koja osvaja nepce svakog gosta koji je kuša.

Sastojci:

Za tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g omekšalog maslaca
  • 1 jaje

Za kremu

  • 500 ml mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama
  • 250 grama bobičastog voća po želji
  • preljev za tortu

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko 45 minuta. Nakon toga ga razvaljajte i stavite na dno i stijenke okruglog kalupa promjera 26 cm, prethodno namazanog maslacem i posutog brašnom. Ako vam tijesto bude presuho, dodajte nekoliko žlica vode.
  2. U mlijeku skuhajte puding i šećer, skinite s vatre i umiješajte mileram.
  3. Kremu odmah stavite u kalup, a preko nje stavite voće po želji.
  4. Pecite 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladite, najbolje preko noći, i prelijte preljevom za tortu.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije