Mljeveno meso: Recepti za ukusna jela koja ćete sigurno pripremati puno puta
Mljeveno meso je jedna od namirnica koju većina nas uvijek ima u zamrzivaču ili je pronađemo kada ondje tražimo nešto sasvim drugo. Iskoristite zalihe koje imate kod kuće i pronađite inspiraciju za pripremu jela s mljevenim mesom u ovom popisu naših odabranih recepata. Bilo da imate junetinu, svinjetinu, puretinu ili miješano meso, sigurno ćete pronaći recept u kojem ga možete iskoristiti. Ne zamarajte se s višesatnom pripremom hrane i za sljedeći ručak pripremite jedno od naših najdražih ukusnih i jednostavnih jela s mljevenim mesom!
Musaka od krumpira i mljevenog mesa
Iako slaganje slojeva musake zvuči naporno, zapravo je puno brže nego što se čini. Ispirjajte meso s lukom i začinima, posložite s tanko narezanim krumpirima i zapecite u pećnici. Musaka se peče još oko 60 minuta, a vi ste u kuhinji proveli minimalnu količinu vremena. Isprobajte!
Recept za musaku od krumpira i mljevenog mesa
Sarma
Jelo koje nas sve podsjeća na zimske praznike, gozbe i okupljanja je definitino klasična sarma. Ovaj neizostavan recept za sezonu kiselog kupusa nikad ne izlazi iz mode, a mi predlažemo da sljedeći put isprobate naš tradicionalni recept.
Recept za sarmu
Mesne okruglice u bogatom umaku
Mesne okruglice u američkom "gravy" umaku s pire krumpirom su odlična ideja za nešto drugačiji ručak. Ako preferirate originalnu, švedsku, verziju ovog jela, poslužite ga i s dodatkom džema od brusnice. Iako zvuči neobično, ovi okusi čine zanimljivu kombinaciju. Isprobajte!
Recept za mesne okruglice u bogatom umaku
Mesna štruca
Ako u hladnjaku ili zamrzivaču imate mljevenog mesa s kojim ne znate što biste napravili, isprobajte naš recept za mesnu štrucu. Osim što ju je jednostavno pripremiti, praktična je jer se može poslužiti uz čitav niz različitih priloga i salata.
Recept za mesnu štrucu
Klasični faširanci
Faširanci se tradicionalno često poslužuju uz variva te mnogi pamte kao sastavnicu takvih ručkova iz djetinjstva. Gotovo da nema kućanstva na čijem se meniju nisu nalazili, a neki ih još nazivaju i kosanim odrescima. Isprobajte naš recept.
Recept za faširance
Rolice od tikvica s mljevenim mesom
Iako možda na prvu zvuči komplicirano, ovo je jelo vrlo jednostavno pripremiti. Dobro je što je prikladno i za ljude koji slijede plan prehrane koji ne uključuju ugljikohidrate i gluten, a može ih se i uključiti u obrok dodavanjem jednostavnog priloga poput riže, krumpira ili kruha.
Recept za rolice od tikvica s mljevenim mesom
Lasagne bolognese
Lasagne su jelo koje većina ljudi voli, no oklijeva ih pripremiti jer je postupak pripreme dug i malo kompliciraniji. Počastite se s vremena na vrijeme i pokušajte ih pripremiti po našem receptu kako bi vam ispale savršeno svaki put uz 5 korisnih trikova.
Recept za lasagne bolognese
Špageti bolonjez
Bolonjez je brzo gotovo jelo uz čiju si pripremu možete osigurati obrok za nekoliko dana unaprijed ili nekoliko budućih ručkova. Sve što trebate napraviti jest napraviti malo veću količinu i smrznuti umak u vrećice u kojima ćete odvojiti dovoljno za po jednu porciju. Tako ćete uvijek imati hranjiv ručak i u danima kada niste raspoloženi za kuhanje ničega više osim tjestenine.
Recept za špagete bolonjez
Punjene paprike
Budući da dolazi proljeće, vrijeme kada su tržnice i police u trgovinama pune mirisnih i svježih paprika, sada je odlična prilika da pripremite ovo jelo. Uz njega se tradicionalno poslužuje pire krumpir, a mi smo za vas u receptu pripremili i jedan trik uz koji će vam umak biti ukusniji nego inače.
Recept za punjene paprike
Ćufte
Ove mesne okruglice u umaku od pasirane rajčice se mogu napraviti od bilo koje vrste mesa. Od svinjetine, junetine, puretine ili miješanog mesa, koje je najpopularnije na ovim prostorima. Također ih je korisno napraviti više unaprijed ako ste zaposleni i nemate vremena svaki dan pripremati hranu. U njihovom se okusu nećete primijetiti da su odmrznute.
Recept za ćufte
Varivo od kelja, krumpira i mljevenog mesa
Varivo od kelja je vrlo popularni ručak, no uz naš ga recept sljedeći put pokušajte napraviti na malo drugačiji i hranjiviji način. Mnogi kelj kuhaju predugo te on zbog toga dobije neprivlačnu tamnu boju i lagano opor okus. Ako ćete ga pripremati na ovaj način, dobit ćete puno laganiji okus s dodatnim bjelančevinama iz mljevenog mesa, pa će vas dulje držati sitima.
Nabujak od kelja s mljevenim mesom
Uz pomoć ovog recepta, pokušajte članovima svoje obitelji koji nisu ljubitelji kelja podvaliti ovo super zdravo povrće. Njegov se okus neće niti primijetiti, a vrijedni nutrijenti poput vitamina C, željeza i antioksidansa će upotpuniti obrok.
Recept za nabujak od kelja s mljevenim mesom
Pastirska pita
Pastirska pita je nesvakidašnje i zanimljivo jelo koje potječe iz Velike Britanije i Francuske. Radi se o mljevenom mesu s povrćem koje se zajedno sa slojem pire krumpira zapeče u pećnici. Iako ima neobičnu teksturu, ovo jelo će oduševiti sve koji vole isprobavati nove stvari u kuhinji.
Recept za pastirsku pitu
Vezani sadržaj:
-
Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite
-
Najbolja grah salata: Recept uz koji vam neće trebati ni jedan drugi
-
Savršen rizi-bizi: Tajna je u sastojku na koji većina nas zaboravlja
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345