Najbolje povrće i voće za studeni
Zašto volimo sezonsku hranu?
Sezonska hrana je hrana koja raste u prirodnim uvjetima. Zbog toga je najzdravija, najukusnija i najjeftinija. Svi svjetski stručnjaci se slažu s tim da trebamo u što većoj mjeri konzumirati sezonske namirnice jer tako promičemo zdravlje, a ujedno uživamo u bogatstvu okusa i štedimo novac.
Jeftinija je
Kada se voće i povrće uzgaja u vrijeme kada je njihov uzgoj predviđen, potrebno je puno manje ulagati u njihov uzgoj, što se u konačnici odražava na potrošačima.
Ukusnija je
Ne moramo ni spominjati koliko su kruške ukusnije u jesen, u odnosu na zimu ili proljeće. Isto vrijedi i za ostale namirnice.
Zdravija je
Za uzgoj sezonskih namirnica je potrebna puno manja količina pesticida i kemikalija, zbog čega su te namirnice zdravije za organizam i ne povećavaju rizik od nastanka različitih bolesti.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345