Najbolje povrće i voće za svibanj
Zašto jesti sezonsko voće i povrće?
Kada jedete namirnice tijekom njihove sezone, odnosno kada je predviđeno da rastu i uzgajaju se, jedete ih najzdravije, najukusnije i onda kada su gotovo najjeftinije.
Stručnjaci ističu nekoliko najvažnijih razloga zbog kojih bismo svi trebali početi jesti sezonske namirnice.
Jeftinije su
Vrijeme je recesije, stoga postaje sve teže hraniti se zdravo i ukusno. Jesti sezonski znači poštedjeti novčanik, a istovremeno u namirnicama uživati onda kada su one najzdravije.
Boljeg su okusa
Za većinu je okus hrane jednako važan kao i cijena. Kada jedete sezonske namirnice, jedete ih onda kada su najukusnije. Tijekom godine brojne namirnice, koje izgledaju prekrasno, dolaze iz raznih dijelova svijeta i sve su samo ne ukusne i zdrave.
Zdravije su
Za uzgoj namirnica tijekom njihove sezone je potrebno koristiti manje kemijskih tvari koje omogućavaju njihov rast i dozrijevanje. Znanstvenici su dokazali da pesticidi mogu povećati rizik od nastanka raznih bolesti.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345