Trik uz koji će krumpir iz pećnice uvijek ispasti savršeno hrskav
Hrskavi krumpiri iz pećnice su jednostavan, ukusan i svima omiljen prilog koji se lako priprema. Savršeni su kada su dobro začinjeni i hrskavi izvana, a meki iznutra. Njihova priprema zahtijeva tek nekoliko sastojaka. Krumpiri se ogule i narežu na jednake komade kako bi se osiguralo ravnomjerno pečenje. Zatim se stavljaju u posudu, posipaju maslinovim uljem i začinjavaju solju, paprom i omiljenim začinima. Kako bi se postigla maksimalna hrskavost, u tu mješavinu dodajte i malo brašna. Krumpire dobro promiješajte kako bi se svi komadi obložili aromatičnom mješavinom. Ovakvi su krumpiri odličan snack za druženja uz ispijanje pića, a i kao prilog za ručak ili večeru.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice brašna
- Sol, papar i omiljeni začini po ukusu (npr. origano, majčina dušica, češnjak u prahu)
Priprema:
- Ogulite krumpire i narežite ih na jednake komade.
- U zdjeli, pomiješajte maslinovo ulje, brašno, sol, papar i omiljene začine.
- Dodajte krumpire u mješavinu, osiguravajući da su svi komadi ravnomjerno prekriveni.
- Stavite krumpire na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C, povremeno ih okrenite i pecite dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi (oko 30 do 40 minuta).
Vezani sadržaj:
- Pet neobičnih načina za pripremu krumpira
- Je li krumpir zdrav ili ipak nije? Ovih 9 stvari morate znati
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345