Najčešći uzroci pogrešnog načina prehrane
![Najčešći uzroci pogrešnog načina prehrane](/site/assets/files/7101/1317818573_306.300x160.jpg)
Doručak
Za doručak se savjetuje pecivo od integralnog kruha, žitarice i žitne pahuljice ili müsli, čaša mlijeka, jogurta, bijele kave i voće. Primjerice zobene pahuljice možemo kombinirati sa svježim ili sušenim voćem, a mladi kravlji sir s povrćem ili začinskim biljem.
Integralne žitarice obiluju ugljikohidratima (niskog glikemičkog indeksa), a to znači da se glukoza sporije otpušta u krv, bolje se iskoristi kao energija na razini stanice, a osjećaj sitosti dulje traje. Osim toga cjelovite žitarice obiluju vitaminima B skupine, koji su nužni za rad i pravilnu funkciju živčanog sustava.
Mliječni obrok osigurava unos kalcija, magnezija i bjelančevina, dok voćem unosimo vitamine potrebne za aktivaciju enzima. Uz malo volje i truda možemo osmisliti doručak i tako zadovoljiti nutritivne potrebe organizma za aktivnosti i napore tijekom radnog dana.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Knedle od kruha
30 min12345 -
Recept tjedna
Pečeni krumpir s vrhnjem: Kremasti prilog...
1:30h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345