Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite
Postoji li osoba koja ne voli pire krumpir? Većina nas ga priprema s mlijekom i maslacem, neki rado dodaju kiselo vrhnje, a oni skloniji kulinarskom eksperimentiranju njegov okus ponekad obogate muškatnim oraščićem, češnjakom, vlascem ili nekim drugim dodatkom. U svakom slučaju, ovaj nas prilog osvaja svojom kremastom teksturom, a s vremena na vrijeme se zapitamo - može li biti još kremastiji?
Ukratko, odgovor je: DA! Naletjeli smo na sjajan recept slavne američke “kućanice” Marthe Stewart, koja u pire krumpir, osim mlijeka i maslaca, dodaje krem sir i slatko vrhnje. Osim toga, zanimljivo je da ona ne guli krumpir prije kuhanja, već ga kuha u kori.
Mi smo ovu verziju već isprobali i oduševili se, a toplo preporučujemo da i vi napravite isto.
Sastojci:
- 800 g krumpira
- sol svježe mljeveni crni papar
- 110 g krem sira, omekšalog
- 65 g maslaca, sobne temperature
- ¼ šalice punomasnog mlijeka, vrućeg
- ½ šalice slatkog vrhnja, vrućeg
Priprema:
- Operite krumpire i stavite ih u lonac s 1 žličicom soli pa prelijte vodom tako da bude 1 cm vode iznad krumpira.
- Kada voda zavrije smanjite vatru i ostavite da se krumpiri kuhaju 35 minuta.
- Ocijedite krumpire i ogulite im koru te ih narežite na veće komade. Zgnječite ih i nakon toga dodajte krem sir, maslac, mlijeko i malo slatkog vrhnja pa dobro izmiješajte pjenjačom. Posolite i popaprite.
- Vratite smjesu na srednju vatru, dodajte ostatak vrhnja i kuhajte uz stalno miješanje, dok se pire ne zagrije.
Poslužite odmah i uživajte!
Vezani sadržaj:
- Ukusan prilog uz meso: Jednostavan recept za restani krumpir
- Topla njemačka krumpir salata sa slaninom - recept koji morate probati!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345