Netolerancija hrane ili alergija?

Netolerancija hrane ili alergija?

Netolerancija hrane ili alergija?
  • Objavljeno: Utorak, 05.04.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdrava prehrana

Što je netolerancija na hranu?

Bezbroj je ljudi koji pate od osjetljivosti i netrpeljivosti na neke namirnice. Efekti se kreću od uobičajenih problema probavnog sustava, uključujući bol u trbuhu i grčeve, proljev, zatvor i nadutost, do glavobolje, osipa i ekcema. Sve to zbog tjelesne nemogućnosti da se temeljito probavlja hrana. To je često uzrokovano nedostatkom odgovarajuće količine pojedinih enzima.

Mnogim ljudima koji imaju netoleranciju na hranu to se događa zbog povišene razine histamina u namirnicama, a oni misle da imaju alergiju na hranu. Ove povišene razine histamina mogu jedenje namirnica, kao što su pizza, riba, vino, pivo, i mnoge druge, učiniti neugodnim iskustvom. Do sada, jedna od opcija je bila izbjegavanje hrane koja sadrži histamin.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije