Netolerancija hrane ili alergija?
Kategorija: Zdrava prehrana
Što je netolerancija na hranu?
Bezbroj je ljudi koji pate od osjetljivosti i netrpeljivosti na neke namirnice. Efekti se kreću od uobičajenih problema probavnog sustava, uključujući bol u trbuhu i grčeve, proljev, zatvor i nadutost, do glavobolje, osipa i ekcema. Sve to zbog tjelesne nemogućnosti da se temeljito probavlja hrana. To je često uzrokovano nedostatkom odgovarajuće količine pojedinih enzima.
Mnogim ljudima koji imaju netoleranciju na hranu to se događa zbog povišene razine histamina u namirnicama, a oni misle da imaju alergiju na hranu. Ove povišene razine histamina mogu jedenje namirnica, kao što su pizza, riba, vino, pivo, i mnoge druge, učiniti neugodnim iskustvom. Do sada, jedna od opcija je bila izbjegavanje hrane koja sadrži histamin.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Quiche sa špinatom i šunkom
1:30h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Powered by dm: Kolač od limete i pistacije
1:45h12345