Netolerancija hrane ili alergija?

Što je netolerancija na hranu?
Bezbroj je ljudi koji pate od osjetljivosti i netrpeljivosti na neke namirnice. Efekti se kreću od uobičajenih problema probavnog sustava, uključujući bol u trbuhu i grčeve, proljev, zatvor i nadutost, do glavobolje, osipa i ekcema. Sve to zbog tjelesne nemogućnosti da se temeljito probavlja hrana. To je često uzrokovano nedostatkom odgovarajuće količine pojedinih enzima.
Mnogim ljudima koji imaju netoleranciju na hranu to se događa zbog povišene razine histamina u namirnicama, a oni misle da imaju alergiju na hranu. Ove povišene razine histamina mogu jedenje namirnica, kao što su pizza, riba, vino, pivo, i mnoge druge, učiniti neugodnim iskustvom. Do sada, jedna od opcija je bila izbjegavanje hrane koja sadrži histamin.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Dinstani poriluk sa krumpirom
30 min12345 -
Recept tjedna
Čokoladni kruh s bananom i jagodama
1:20h12345 -
Recept mjeseca
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345