Njoki s jednostavnim umakom od svježih rajčica: Ukusan ručak gotov za 30 minuta

Njoki s jednostavnim umakom od svježih rajčica: Ukusan ručak gotov za 30 minuta

Njoki s jednostavnim umakom od svježih rajčica: Ukusan ručak gotov za 30 minuta
  • Objavljeno: Srijeda, 17.07.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Njoki s umakom od svježih rajčica su savršen obrok za one koji nemaju puno vremena pa žele pripremiti nešto brzo i jednostavno. Neće vam trebati puno sastojaka, a većinu vjerojatno već imate u svojoj kuhinji. Osim začina, za umak su vam potrebne samo rajčice, češnjak i maslinovo ulje.

Ako želite, možete dodati svoje omiljeno povrće za bogatiji okus. Njoke s umakom od rajčica možete poslužiti kao ručak svojim ukućanima, ali i večeru s prijateljima ili partnerom. Neovisno o tome, ovo aromatično jelo će oduševiti svakoga tko ga proba.

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 1 kg svježih rajčica
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol po ukusu
  • svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • šaka svježeg bosiljka
  • prstohvat šećera (po želji)

Priprema:

  1. Za pripremu umaka, rajčice blanširajte (uronite ih na kratko u kipuću vodu, a zatim u hladnu vodu) kako biste ih lakše ogulili. Ogulite rajčice i narežite ih na sitne komadiće.
  2. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite ga dok ne postane zlatno smeđi (pazite da ne izgori). Dodajte nasjeckane rajčice u tavu. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat šećera (ako želite smanjiti kiselost rajčica).
  3. Kuhajte umak na srednje jakoj vatri 15-20 minuta, povremeno miješajući, dok se rajčice potpuno ne raspadnu i ne postanu gusti umak. Pred kraj kuhanja dodajte nasjeckani svježi bosiljak i još jednom promiješajte.
  4. Za pripremu njoki, u velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Dodajte kupovne njoke i kuhajte ih prema uputama na pakiranju, obično dok ne isplivaju na površinu (2-3 minute). Ocijedite kuhane njoke i dodajte ih u tavu s umakom od rajčica. Nježno promiješajte kako bi se njoki obložili umakom.
  5. Poslužite odmah, po želji posuto s dodatnim svježim bosiljkom i ribanim parmezanom.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije