Njoki s jednostavnim umakom od svježih rajčica: Ukusan ručak gotov za 30 minuta
Izvor slike: Canva
Kategorija: Zdrava prehrana
Njoki s umakom od svježih rajčica su savršen obrok za one koji nemaju puno vremena pa žele pripremiti nešto brzo i jednostavno. Neće vam trebati puno sastojaka, a većinu vjerojatno već imate u svojoj kuhinji. Osim začina, za umak su vam potrebne samo rajčice, češnjak i maslinovo ulje.
Ako želite, možete dodati svoje omiljeno povrće za bogatiji okus. Njoke s umakom od rajčica možete poslužiti kao ručak svojim ukućanima, ali i večeru s prijateljima ili partnerom. Neovisno o tome, ovo aromatično jelo će oduševiti svakoga tko ga proba.
Sastojci:
- 500 g njoka
- 1 kg svježih rajčica
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol po ukusu
- svježe mljeveni crni papar po ukusu
- šaka svježeg bosiljka
- prstohvat šećera (po želji)
Priprema:
- Za pripremu umaka, rajčice blanširajte (uronite ih na kratko u kipuću vodu, a zatim u hladnu vodu) kako biste ih lakše ogulili. Ogulite rajčice i narežite ih na sitne komadiće.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite ga dok ne postane zlatno smeđi (pazite da ne izgori). Dodajte nasjeckane rajčice u tavu. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat šećera (ako želite smanjiti kiselost rajčica).
- Kuhajte umak na srednje jakoj vatri 15-20 minuta, povremeno miješajući, dok se rajčice potpuno ne raspadnu i ne postanu gusti umak. Pred kraj kuhanja dodajte nasjeckani svježi bosiljak i još jednom promiješajte.
- Za pripremu njoki, u velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Dodajte kupovne njoke i kuhajte ih prema uputama na pakiranju, obično dok ne isplivaju na površinu (2-3 minute). Ocijedite kuhane njoke i dodajte ih u tavu s umakom od rajčica. Nježno promiješajte kako bi se njoki obložili umakom.
- Poslužite odmah, po želji posuto s dodatnim svježim bosiljkom i ribanim parmezanom.
Vezani sadržaj:
- Zapečena tjestenina s brokulom i sirom: Ovo ukusno jelo će uspjeti i onima koji nisu vješti u kuhinji
- Tjestenina s kozicama u kremastom umaku: Jako ukusno, a gotovo u 20 minuta!
- Njoki s pancetom u bijelom umaku: Ručak gotov u 15 minuta!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345