Organska hrana - istina i mit
Uvod
U današnje vrijeme kada i moderna medicina počinje priznavati važnost hrane u očuvanju zdravlja, neizbježno se postavlja pitanje da li organski proizvedena hrana ima veću zdravstvenu vrijednost od konvencionalno proizvedene hrane?
Sljedbenici organske hrane nas uvjeravaju da su energičniji, te da im je zdravlje i opća vitalnost na vrhuncu.
Definicija organske hrane
Hranu definiramo kao organsku po načinu njenog uzgoja i obrade. Organska hrana je ona koja nije podvrgnuta nikakvim kemikalijama u toku svog uzgoja, proizvodnje, tvorničke obrade kao ni skladištenja. Organsko voće i povrće je uzgojeno bez upotrebe, pesticida, herbicida i umjetnog gnojiva i prezervativa na bilo kojem nivou obrade. U stočarstvu i peradarstvu se također poštuju principi prirodnog uzgoja bez upotrebe kemikalija, antibiotika, hormona i životinjama je omogućeno slobodno kretanje u prirodnom ambijentu.
Organska proizvodnja je industrija budućnosti jer sve više i više ljudi zahtijeva prirodniji i zdraviji način prehrane za sebe i svoje obitelji, te očuvanje i oporavak okoliša koji nas okružuje.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345