Trik za najbolje palačinke: Nema veze sa sastojcima, iznenadit ćete se u čemu je stvar!
Palačinke su jedna od najpoznatijih slastica uopće. Imaju bogatu i dugu povijest, no s godinama su postale najpoznatije one tanke i francuske koje se još zovu i crepes. Mogu se puniti raznim nadjevima poput voća, orašastih plodova, sira i keksa te se mazati džemovima, marmeladama i ostalim slatkim namazima.
Iako ih većina ljudi prvenstveno smatra slasticom, mogu se puniti i nekim slanim nadjevima poput šunke i sira te zatim zapeći u pećnici. Recept za palačinke punjene slanim nadjevom pogledajte ovdje.
Najbolji trik za pripremu smjese za savršene palačinke jest taj da je pripremite nekoliko sati prije nego što ćete ih peći, a idealno ćete je ostaviti da stoji u hladnjaku preko noći. Tako će se razviti gluten, ključni protein za teksturu tijesta prisutan u pšeničnom brašnu. Također se preporučuje da smjesa prije pečenja bude sobne temperature, a nikako hladna. Isprobajte i uvjerite se sami!
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 g glatkog brašna
- 250 ml mineralne vode
- 200 ml mlijeka
- 2 žlice ulja
- aroma vanilije, rum ili limunova korica po ukusu
Priprema:
- Sve sastojke pomiješajte u posudi.
- Ostavite smjesu da stoji preko noći u hladnjaku.
- Pustite da se smjesa zagrije na sobnu temperaturu prije pečenja palačinki.
U slast!
Vezani sadržaj:
-
Brzinski cheesecake bez pečenja: Recept za kremastu tortu od sira sa sočnim preljevom od višanja
-
Čudo od čokolade: Recept za čudesno jednostavan kolač od samo nekoliko sastojaka
-
Mirisna poslastica idealna za hladne dane: Recept za crumble (drobljenac) od jabuka
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345