Trik za najbolje palačinke: Nema veze sa sastojcima, iznenadit ćete se u čemu je stvar!

Trik za najbolje palačinke: Nema veze sa sastojcima, iznenadit ćete se u čemu je stvar!

Trik za najbolje palačinke: Nema veze sa sastojcima, iznenadit ćete se u čemu je stvar!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Palačinke su jedna od najpoznatijih slastica uopće. Imaju bogatu i dugu povijest, no s godinama su postale najpoznatije one tanke i francuske koje se još zovu i crepes. Mogu se puniti raznim nadjevima poput voća, orašastih plodova, sira i keksa te se mazati džemovima, marmeladama i ostalim slatkim namazima.

  • Jogurt pita: Jednostavan recept za "starinski" kolač koji baš svi vole

Iako ih većina ljudi prvenstveno smatra slasticom, mogu se puniti i nekim slanim nadjevima poput šunke i sira te zatim zapeći u pećnici. Recept za palačinke punjene slanim nadjevom pogledajte ovdje.

Najbolji trik za pripremu smjese za savršene palačinke jest taj da je pripremite nekoliko sati prije nego što ćete ih peći, a idealno ćete je ostaviti da stoji u hladnjaku preko noći. Tako će se razviti gluten, ključni protein za teksturu tijesta prisutan u pšeničnom brašnu. Također se preporučuje da smjesa prije pečenja bude sobne temperature, a nikako hladna. Isprobajte i uvjerite se sami!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 250 ml mineralne vode
  • 200 ml mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • aroma vanilije, rum ili limunova korica po ukusu

Priprema:

  1. Sve sastojke pomiješajte u posudi.
  2. Ostavite smjesu da stoji preko noći u hladnjaku.
  3. Pustite da se smjesa zagrije na sobnu temperaturu prije pečenja palačinki.

U slast!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vrijeme je za palačinke!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije