Najukusnija pašteta od tune - ovo je jedini recept koji će vam ikad trebati!

Najukusnija pašteta od tune - ovo je jedini recept koji će vam ikad trebati!

Najukusnija pašteta od tune - ovo je jedini recept koji će vam ikad trebati!
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Pašteta od tune popularan je izbor za mnoge upravo zato što ima visoku nutritivnu vrijednost te se brzo i lako priprema. Najčešće se koristi kao namaz, dodatak sendvičima i kanapeima, a može se kombinirati i s raznim začinima i dodacima. Za paštetu od tune neće vam trebati puno sastojaka, a sve već sigurno imate u svom domu.

Tunjevina ima visok sadržaj žive u usporedbi s mesom druge ribe, stoga je treba konzumirati umjereno. Ipak, ona je bogata i nekim nutrijentima koji organizmu mogu biti od koristi. Na primjer, bogata je proteinima i sadrži puno vitamina i minerala, kao što su vitamini B skupine, vitamini A i D, kao i željezo, selen i fosfor. Tunjevina također sadrži omega-3 masne kiseline koje su, između ostalog, dobre za zdravlje srca i krvnih žila.

Sastojci:

  • 200 g tune iz konzerve (u vlastitom soku ili maslinovom ulju, dobro ocijeđena)
  • 100 g krem sira
  • 50 g majoneze
  • 1 manji crveni luk (oko 50 g)
  • 2 češnja češnjaka (oko 10 g)
  • 1 žlica limunovog soka (oko 15 ml)
  • 1 žlica maslinovog ulja (oko 15 ml)
  • sol i papar po ukusu
  • svježe začinsko bilje (npr. peršin ili vlasac) za dekoraciju (opcionalno)

Upute za pripremu:

  1. Ocijedite tunu iz konzerve.
  2. Ogulite i sitno nasjeckajte crveni luk.
  3. Ogulite i zgnječite češnjak.
  4. U sjeckalicu ili blender stavite tunu, krem sir, majonezu, sitno nasjeckani crveni luk, zgnječeni češnjak, limunov sok i maslinovo ulje.
  5. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Dodajte sol i papar po ukusu. Ako želite, možete dodati i malo svježeg peršina ili vlasca.
  7. Prebacite paštetu u posudu za posluživanje.
  8. Ukrasite svježim začinskim biljem po želji.
  9. Poslužite s krekerima, svježim kruhom ili povrćem za umakanje.
  10. Paštetu od tune čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije