Savršeno pečeno pile: Imamo trik uz koji će biti nevjerojatno hrskavo i sočno
Pečeno pile s krumpirom iz pećnice je jedan od uobičajenijih nedjeljnih ručkova. To je ukusno i cjenovno pristupačno jelo jer piletina nije skupa, od jednog se većeg pileta može najesti do 5 ljudi, te je vole svi, čak i djeca.
Trik uz koji će vam pečeno pile imati savršeno meko meso, a hrskavu kožicu je namakanje u jako posoljenoj vodi 12 sati prije pečenja. Slana kupka će osigurati da svaki djelić mesa bude posoljen, što je teško postići kada sol samo trljate po vanjskoj strani mesa. Također, kupka će mesu dati vlažnost zbog koje će meso nakon pečenja biti izuzetno sočno, dok će kožica biti jako hrskava ako je prije pečenja dobro osušite. Naravno, ako se koristite trikom slane kupke, imajte na umu da pile nije potrebno dodatno soliti.
Sastojci:
- cijelo očišćeno pile
- sol
- voda
- ostali začini po izboru (kadulja ili ružmarin, na primjer)
- svinjska mast
Priprema:
- Večer prije pripremanja piletine pile namačite u vodi u kojoj ste otopili dvije šake soli. Neka stoji preko noći ili oko 12 sati.
- Pećnicu zagrijte na 180 °C.
- Izvadite pile iz kupke, dobro ga osušite i po želji namažite svinjskom mašću koju ste obogatili sa začinima po želji.
- Pecite pile dok ne dobije zlatno-smeđu kožicu.
U slast!
Vezani sadržaj:
-
Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
-
Najbolja pohana piletina: Idući put nemojte preskočiti ovaj korak jer čini ogromnu razliku!
-
Najbolja pileća juha bez kocke koju ćete ikad jesti! Isprobajte recept već danas
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345