Pohana piletina iz pećnice: Tajni sastojak uz koji će biti hrskava kao da ste je pržili u ulju!

Pohana piletina iz pećnice: Tajni sastojak uz koji će biti hrskava kao da ste je pržili u ulju!

Pohana piletina iz pećnice: Tajni sastojak uz koji će biti hrskava kao da ste je pržili u ulju!
  • Objavljeno: Utorak, 16.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Pohana piletina pripremljena u pećnici je sve češći izbor onih koji izbjegavaju suvišne kalorije, loš (LDL) kolesterol u krvi od prženja u dubokom ulju ili samo nastoje izbjeći neuredno prskanje ulja tijekom pohanja.

  • Najbolja pohana piletina: Idući put nemojte preskočiti ovaj korak jer čini ogromnu razliku!

Razlog zbog kojeg većina ljudi odustane od ovog postupka i ipak se odluči za klasično pohanje u tavi jest taj što misle da pohana piletina ne može biti tako hrskava kao kad je pečena u dubokom ulju, no to nije tako. Postoji jedan dodatak u jajima tijekom paniranja uz koji nećete niti primijetiti da je pohana piletina pripremljena u pećnici, a ne pržena - majoneza. Kao što je poznato, majoneza se većinski sastoji od jaja i ulja, koje je zaslužno za hrskavu koricu kada se meso poha u tavi. U nastavku otkrijte puni postupak pripreme.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • sol po ukusu
  • svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • 200 g majoneze
  • 2 jaja
  • 100 g krušnih mrvica

Priprema:

  1. Pripremite piletinu tako da je operete i osušite papirnatim ručnicima. Narežite je na tanke odreske i posolite i popaprite je s obje strane.
  2. U zdjeli, pomiješajte majonezu i jaja dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Premažite svaki odrezak piletine smjesom od majoneze i jaja tako da je svaka strana dobro prekrivena.
  4. Zatim svaki komad piletine umočite u mješavinu krušnih mrvica, lagano pritiskujući da se mrvice dobro zalijepe.
  5. Stavite pripremljene komade piletine na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  7. Pecite piletinu u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
  8. Poslužite toplu hrskavu pohanu piletinu iz pećnice uz omiljene priloge i umake. Mi najviše volimo hrskavi pomfrit.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije