Trik za bolje pohane tikvice: Priprema neće trajati duže, a bit će puno ukusnije
Budući da se bliže topli dani, uskoro počinje sezona tikvica. Ovo neutralno, ali vrlo zdravo i niskokalorično povrće se može pripremati na mnogo načina, a jedan od nama najdražih je pohanje u parmezanu.
- Isprobajte i recept za zapečene tikvice za sirom i jajima
Pripremljene na ovaj način, tikvice se mogu poslužiti uz pire krumpir, kao i pohano meso, te uz rižu ili drugi prilog po želji. Mogu se jesti i same uz neke zanimljive umake, a jednako su ukusne i kada se ohlade. Tada ih možete staviti u sendvič koji ćete ponijeti sa sobom u školu ili na posao. U nastavku pročitajte potpuni recept.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 2 jaja
- prstohvat soli
- mljeveni crni papar po ukusu
- češnjak u prahu
- 200 g krušnih mrvica
- 100 g ribanog parmezana
- ulje za prženje
- umaci po izboru
Priprema:
1. Tikvice operite i narežite na kolutove debljine 1 cm.
2. Nakon toga ih panirajte u jajima začinjenim solju i paprom po ukusu te ih dobro utisnite u mješavinu krušnih mrvica, parmezana i začina.
3. Nakon paniranja, tikvice pržite u jače zagrijanom dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju.
4. Nakon prženja ih ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite s umacima po izboru.
Dobar tek!
Vezani sadržaj:
- Tikvice u tijestu: Najbolji recept za ukusne polpete (pljeskavice) od tikvica
- Probajte nešto novo: 10 jednostavnih recepata s tikvicama
- Kako smrznuti i pripremati zamrznute tikvice?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345