Savršeno hrskav pohani oslić: Uz ovaj recept poželjet ćete ga jesti svaki tjedan!

Savršeno hrskav pohani oslić: Uz ovaj recept poželjet ćete ga jesti svaki tjedan!

Savršeno hrskav pohani oslić: Uz ovaj recept poželjet ćete ga jesti svaki tjedan!
  • Objavljeno: Petak, 22.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Pohani oslić je ukusan ručak i dobra alternativa mesnim jelima koje većina nas prečesto konzumira. On spada u bijelu ribu koja je laganog okusa, niskokalorična i bogata omega-3 masnim kiselinama, vitaminima B12 i D te mineralima fosforom, selenom i jodom.

Ako nemate ideju za prilog koji ćete poslužiti uz pohanog oslića, mi vam predlažemo da odaberete ukusnu i hranjivu grah salatu ili nešto neuobičajeniju toplu njemačku krumpir salatu. Obje će se savršeno slagati uz oslića i činiti izvrstan dodatak obroku. U nastavku donosimo popis sastojaka i puni postupak pripreme za pohanog oslića.

Sastojci:

  • 500 g filetiranog oslića
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 100 g krušnih mrvica
  • sol
  • papar
  • ulje za prženje
  • limun (za posluživanje)

Priprema:

  1. Pripremite tri posude. U prvu posudu stavite brašno, u drugoj razmutite jaja, a u treću stavite krušne mrvice.
  2. Filete oslića operite i dobro posušite papirnatim ručnikom.
  3. Svaki filet posolite i popaprite po želji.
  4. Uzmite jedan filet oslića, prvo ga uvaljajte u brašno, zatim umočite u razmućeno jaje i na kraju u krušne mrvice. Ponovite postupak za sve filete.
  5. Zagrijte ulje u dubokom loncu ili tavi na srednje jakoj vatri. Ulje je dovoljno zagrijano kada se oko ubačenog komadića kruha stvore mjehurići.
  6. Stavite filete oslića u vruće ulje. Pecite ih oko 2-3 minute s jedne strane dok ne postanu zlatno-smeđi, zatim ih okrenite i pecite još 2-3 minute s druge strane.
  7. Kad su fileti lijepo zapečeni, izvadite ih iz ulja i stavite ih na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi upio višak masnoće.
  8. Poslužite pohani oslić uz kriške limuna i po želji uz tartar umak ili neki drugi umak po vašem izboru.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije