Kad idući put poželite pohani sir isprobajte ovaj recept - najbolji je!

Kad idući put poželite pohani sir isprobajte ovaj recept - najbolji je!

Kad idući put poželite pohani sir isprobajte ovaj recept - najbolji je!
  • Objavljeno: Utorak, 04.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Pohani sir je jelo koje obožavaju djecu, ali i odrasli, osobito zbog njegove hrskave vanjštine i mekane, rastezljive unutrašnjosti. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva puno vremena, što ga čini idealnim izborom za brze obroke. Priznajemo, nije najzdravija opcija za ručak ili večeru, no ponekad si ga možemo priuštiti.

Pohani sir se najčešće servira uz pomfrit i tartar, no odlično se slaže i uz različite vrste salata, poput grah salate, meksičke salate i tople njemačke krumpir salate.

Sastojci:

  • 400 g sira (Gauda, Edamer ili neki drugi po vašem izboru)
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 150 g krušnih mrvica
  • 100 ml ulja za prženje
  • Sol i papar po želji

Priprema:

  1. Narežite sir na ploške debljine otprilike 1 cm. Ako je sir previše mekan, stavite ga na kratko u zamrzivač da se malo stvrdne kako bi se lakše panirao.
  2. U jednu zdjelicu stavite brašno, u drugu zdjelicu umutite jaja s malo soli i papra, a u treću stavite krušne mrvice.

  3. Uzmite plošku sira i uvaljajte je prvo u brašno, pazeći da je cijela površina pokrivena.

  4. Zatim umočite u umućena jaja, također pazeći da je cijela površina pokrivena.

  5. Na kraju uvaljajte u krušne mrvice, pritiskujući lagano kako bi se mrvice dobro zalijepile za sir.

  6. U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri.

  7. Kada je ulje dovoljno vruće (možete provjeriti tako da stavite mali komadić krušne mrvice; ako cvrči, ulje je spremno), pažljivo stavite panirane ploške sira u tavu.

  8. Pržite ih s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 2-3 minute sa svake strane.

  9. Gotove ploške sira stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja.

  10. Poslužite odmah dok je sir još topao i mekan iznutra.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije