Recept za pohani sladoled: Vrijeme je da ga napravite kod kuće - jednostavnije je nego što mislite!

Recept za pohani sladoled: Vrijeme je da ga napravite kod kuće - jednostavnije je nego što mislite!

Recept za pohani sladoled: Vrijeme je da ga napravite kod kuće - jednostavnije je nego što mislite!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.07.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Pohani sladoled, poznat i kao tempura sladoled, je zanimljiv toplo-hladni desert koji spaja potpune suprotnosti. S jedne strane toplinu pohanog omota, a s druge strane hladnoću unutrašnjosti od sladoleda. Ovaj desert potječe iz Azije, točnije iz Kine i Japana, ali je postao popularan širom svijeta zbog svoje neobičnosti i zanimljivog kontrasta senzacija i tekstura.

  • Sladak, slađi, najslađi: 3 jednostavna recepta za domaći sladoled

Priprema je jednostavna, no ipak uključuje određenu razinu vještine i preciznosti. Najprije je kugle sladoleda potrebno zamrznuti da budu što tvrđe, a zatim ga na brzinu ispanirati i ispeći u vrlo vrućem ulju, bez da zagori. Najčešće se poslužuje uz čokoladni ili voćni preljev, a čak i sa šlagom tvori ukusnu kombinaciju. U nastavku saznajte popis sastojaka i postupak pripreme za pohani sladoled koji će oduševiti i najzahtjevnije goste i biti doživljaj za sva vaša osjetila.

Sastojci:

  • 500 g sladoleda (okus po želji)
  • 100 g mljevenog keksa (ili panko mrvica ili kukuruznih pahuljica)
  • 2 jaja
  • 50 g brašna
  • 1 žličica vanilin šećera
  • pola žličice cimeta (opcionalno)
  • 500 ml ulja za prženje
  • preljevi i dodaci po želji (čokoladni ili voćni preljev, šlag)

Priprema:

  1. Žlicom oblikujte kugle sladoleda (oko 50 g po kugli) i stavite ih na pladanj obložen papirom za pečenje. Zamrznite kugle sladoleda najmanje 1 sat, ili dok ne postanu vrlo tvrde.
  2. U zdjeli pomiješajte mljeveni keks,vanilin šećer i cimet (ako ga koristite). Ako koristite kukuruzne pahuljice, zdrobite ih u sitne mrvice. U drugoj zdjeli umutite jaja. U treću zdjelu stavite brašno.
  3. Izvadite kugle sladoleda iz zamrzivača. Svaku kuglu prvo uvaljajte u brašno, zatim umočite u jaja, a potom obložite mrvicama. Za deblju koru, ponovite postupak još jednom (jaje, pa mrvice).
  4. Vratite obložene kugle sladoleda u zamrzivač na još najmanje 1 sat, ili dok ne postanu čvrste.
  5. Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili fritezi na 180 °C.
  6. Izvadite kugle sladoleda iz zamrzivača i pažljivo ih stavite u vruće ulje. Pržite svaku kuglu 10-15 sekundi, ili dok ne postanu zlatno-smeđe. Pazite da ulje bude dovoljno vruće kako bi se kugla brzo ispohala, a sladoled unutra ostao hladan.
  7. Izvadite pohani sladoled iz ulja i stavite ga na papirnati ručnik da upije višak ulja.
  8. Pohani sladoled poslužite odmah, dok je vanjska kora još topla i hrskava, a unutrašnjost hladna i kremasta.
  9. Ukrasite preljevima i dodacima po želji, kao što su čokoladni umak, voćni sirup ili šlag.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije