Savršen prilog: Pole od krumpira sa slaninom, kiselim vrhnjem i mladim lukom

Savršen prilog: Pole od krumpira sa slaninom, kiselim vrhnjem i mladim lukom

Savršen prilog: Pole od krumpira sa slaninom, kiselim vrhnjem i mladim lukom
  • Objavljeno: Subota, 11.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Pole od krumpira se mogu obogatiti raznim nadjevima, a mi smo u ovom receptu odabrali slaninu, kiselo vrhnje i mladi luk kao dodatke. Ove bogate pole se mogu poslužiti kao prilog roštilju ili nekom drugom jelu s mesom, ali i kao glavni dio obroka uz salatu ili povrće na žaru, na primjer.

  • Najbolja krumpir salata: Tajna je u jednom sastojku koji sigurno ne koristite, a uvijek ga imate u hladnjaku

Hranjivi i ukusni krumpiri su prilično neutralnog okusa, pa im možete dodati i neko drugo povrće osim luka ili slaninu zamijeniti šunkom ili kobasicama. Mogućnosti su zaista bezbrojne. U nastavku pročitajte recept za još jedan prilog od krumpira koji ćete obožavati.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 200 g slanine
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2-3 mlada luka (narezana na tanke kolutiće)
  • sol
  • crni papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

  2. U velikoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu slaninu i pržite dok ne postane hrskava i zlatno smeđa. Dodajte i češnjak i pržite dok ne zamiriše. Maknite s vatre.

  3. Kad se slanina ohladi, dodajte joj kiselo vrhnje i promiješajte.

  4. Krumpire narežite na polovice i pecite u pećnici dok ne budu do pola gotovi. Tada ih izvadite i vilicom izbodite unutrašnjost, pazeći da ne popucaju.

  5. Na krumpire dodajte smjesu slanine i vrhnja, dodajte po vrhu nasjeckani luk i sve zapecite dok krumpiri ne budu gotovi.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije