Savršen prilog: Pole od krumpira sa slaninom, kiselim vrhnjem i mladim lukom
Pole od krumpira se mogu obogatiti raznim nadjevima, a mi smo u ovom receptu odabrali slaninu, kiselo vrhnje i mladi luk kao dodatke. Ove bogate pole se mogu poslužiti kao prilog roštilju ili nekom drugom jelu s mesom, ali i kao glavni dio obroka uz salatu ili povrće na žaru, na primjer.
Hranjivi i ukusni krumpiri su prilično neutralnog okusa, pa im možete dodati i neko drugo povrće osim luka ili slaninu zamijeniti šunkom ili kobasicama. Mogućnosti su zaista bezbrojne. U nastavku pročitajte recept za još jedan prilog od krumpira koji ćete obožavati.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 200 g slanine
- 250 g kiselog vrhnja
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2-3 mlada luka (narezana na tanke kolutiće)
- sol
- crni papar
Priprema:
-
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
-
U velikoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu slaninu i pržite dok ne postane hrskava i zlatno smeđa. Dodajte i češnjak i pržite dok ne zamiriše. Maknite s vatre.
-
Kad se slanina ohladi, dodajte joj kiselo vrhnje i promiješajte.
-
Krumpire narežite na polovice i pecite u pećnici dok ne budu do pola gotovi. Tada ih izvadite i vilicom izbodite unutrašnjost, pazeći da ne popucaju.
-
Na krumpire dodajte smjesu slanine i vrhnja, dodajte po vrhu nasjeckani luk i sve zapecite dok krumpiri ne budu gotovi.
U slast!
Vezani sadržaj:
-
Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite
-
Trik uz koji će krumpir iz pećnice uvijek ispasti savršeno hrskav
-
Ukusan prilog uz meso: Jednostavan recept za restani krumpir
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345