Jednostavne polpete od tune: Najbolje su uz krumpir salatu, a vole ih i veliki i mali

Jednostavne polpete od tune: Najbolje su uz krumpir salatu, a vole ih i veliki i mali

Jednostavne polpete od tune: Najbolje su uz krumpir salatu, a vole ih i veliki i mali
  • Objavljeno: Petak, 09.08.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Jela od tune su dobra opcija ako želite smanjiti konzumaciju mesa ili ako tražite nove recepte koji su nutritivno bogati i sadrže dovoljno proteina. Naime, riba, uključujući i tunu, se često smatra zdravijim izborom proteina u odnosu na crveno meso iz nekoliko razloga.

  • Tikvice u tijestu: Najbolji recept za ukusne polpete (pljeskavice) od tikvica

Riba ima nižu razinu zasićenih masti od mesa i zato njezina konzumacija ima manji rizik od povećanja lošeg kolesterola od konzumacije crvenog mesa, na primjer. Također, meso tune je bogato omega-3 masnim kiselinama koje imaju brojne koristi za zdravlje, uključujući smanjenje upale, poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja, poticanje funkcije mozga i smanjenje rizika od kroničnih bolesti poput srčanih bolesti, dijabetesa i artritisa. U nastavku donosimo jednostavan i brz recept za u polpete od tune koje će vas oduševiti okusom, a i učiniti nešto dobro za vaše zdravlje ako često jedete polpete od crvenog mesa.

Sastojci:

  • 3 konzerve tune u salamuri
  • 1 jaje
  • sitno nasjeckani svježi peršin
  • 2 režnja češnjaka
  • 70 g krušnih mrvica
  • sok od 1 limuna
  • sol po ukusu
  • svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • suncokretovo ulje za prženje

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli izmrvite ocijeđenu tunu i dodajte joj jaje, sitno nasjeckani peršin, češnjak, krušne mrvice i sok od limuna.
  2. Posolite i popaprite smjesu prema ukusu.
  3. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  4. Oblikujte smjesu u okruglice koje ćete spljoštiti u polpete.
  5. Zagrijte malo ulja u tavi na srednje jakoj vatri.
  6. Stavite polpete od tune u zagrijanu tavu i pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđe, otprilike 3-4 minute sa svake strane.
  7. Kada su polpete gotove, izvadite ih iz tave i stavite na papirnate ručnike.
  8. Poslužite polpete od tune tople, uz prilog poput klasične krumpir salate, pire krumpira ili tople njemačke krumpir salate.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije