Trik za najbolje polpete od tikvica: Neće produžiti vrijeme pripreme, a rezultat će biti puno bolji

Trik za najbolje polpete od tikvica: Neće produžiti vrijeme pripreme, a rezultat će biti puno bolji

Trik za najbolje polpete od tikvica: Neće produžiti vrijeme pripreme, a rezultat će biti puno bolji
  • Objavljeno: Petak, 05.07.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Polpete od tikvica su lagano jelo koje možete jesti kao predjelo, glavno jelo ili samo kao prilog. Idealan su obrok ljeti kada su tikvice u sezoni. Priprema je vrlo jednostavna i brza pa su zato odličan izbor ako nemate puno vremena. Međutim, važno je istaknuti da kada kupujete tikvice pazite da birate što manje zato što one sadrže manje vode te su zbog toga ukusnije.

Kombinacija tikvica, mrkve, feta sira i začina daje polpetama osvježavajući okus. Polpete od tikvica možete poslužiti uz razne umake, poput jogurta s češnjakom ili tzatzikija, što će dodatno obogatiti njihovu aromu.

Sastojci:

  • 500 g tikvica (5 manjih tikvica)
  • 1 žličica soli
  • 100 g mrkve (1 srednja mrkva)
  • 1 mala glavica luka (oko 50 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g feta sira
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • 30 g brašna (2 žlice)
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušenog peršina
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • 100 ml ulja za prženje (suncokretovo, maslinovo ili biljno ulje po izboru)

Priprema:

  1. Tikvice operite i naribajte. Pospite ih solju i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi pustile vodu.

  2. Nakon toga ih dobro ocijedite pritiskom rukama ili koristeći čistu kuhinjsku krpu.

  3. Za pripremu povrća mrkvu ogulite i naribajte, luk sitno nasjeckajte, a češnjak zgnječite ili sitno nasjeckajte.

  4. U veliku zdjelu stavite ocijeđene tikvice, naribanu mrkvu, nasjeckani luk i češnjak.

  5. Dodajte feta sir, jaje, krušne mrvice, brašno, origano, peršin i mljeveni crni papar.

  6. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  7. Od smjese oblikujte polpete veličine vašeg dlana (2-3 cm debljine).

  8. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.

  9. Polpete pržite s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, 3-4 minute sa svake strane.

  10. Pržene polpete stavljajte na papirnate ručnike kako bi se ocijedio višak ulja.

  11. Poslužite tople polpete uz jogurt ili neki drugi umak po želji.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije