Prehrambeni aditivi

Prehrambeni aditivi

Prehrambeni aditivi
  • Objavljeno: Srijeda, 15.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdrava prehrana

Prehrambeni aditivi - štetni ili sigurni dodatak prehrani?

Uz umjerenu i raznoliku prehranu ne postoji opasnost da ljudi koji se hrane industrijski prerađenom hranom unesu prehrambenih aditiva više od prihvatljivog dnevnog unosa.

O štetnosti aditiva u hrani postoje brojne rasprave, ali u današnjem načinu života i načinu na koji funkcionira prehrambena industrija, oni su nezamjenjiva komponenta. Skladištenje hrane je zbog velikog porasta stanovništva postalo neophodno, a danas je to nezamislivo bez pomoći brojnih "E-ova" koji se prečesto predstavljaju gotovo kao otrovi. Svaka hrana ovisno o tome u kolikoj količini je uzmemo, može biti i otrov i lijek, stoga je važno naći pravu mjeru. Brojne kontrole i pravila koja svaki spoj mora proći prije stavljanja na listu dozvoljenih, služe upravo tome. Stoga, uz umjerenu i raznoliku prehranu ne postoji opasnost da ljudi koji se hrane industrijski prerađenom hranom unesu prehrambenih aditiva više od prihvatljivog dnevnog unosa. A prihvatljivi dnevni unos znači da se određeni aditiv u tim količinama može konzumirati cijeli život, svaki dan, a da nema posljedica na zdravlje čovjeka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije