Prehrambeni aditivi
Prehrambeni aditivi - štetni ili sigurni dodatak prehrani?
Uz umjerenu i raznoliku prehranu ne postoji opasnost da ljudi koji se hrane industrijski prerađenom hranom unesu prehrambenih aditiva više od prihvatljivog dnevnog unosa.
O štetnosti aditiva u hrani postoje brojne rasprave, ali u današnjem načinu života i načinu na koji funkcionira prehrambena industrija, oni su nezamjenjiva komponenta. Skladištenje hrane je zbog velikog porasta stanovništva postalo neophodno, a danas je to nezamislivo bez pomoći brojnih "E-ova" koji se prečesto predstavljaju gotovo kao otrovi. Svaka hrana ovisno o tome u kolikoj količini je uzmemo, može biti i otrov i lijek, stoga je važno naći pravu mjeru. Brojne kontrole i pravila koja svaki spoj mora proći prije stavljanja na listu dozvoljenih, služe upravo tome. Stoga, uz umjerenu i raznoliku prehranu ne postoji opasnost da ljudi koji se hrane industrijski prerađenom hranom unesu prehrambenih aditiva više od prihvatljivog dnevnog unosa. A prihvatljivi dnevni unos znači da se određeni aditiv u tim količinama može konzumirati cijeli život, svaki dan, a da nema posljedica na zdravlje čovjeka.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345