Prehranom protiv kolesterola
Sir ne više od dva puta tjedno
Oni koji naginju skupljanju kolesterola neka piju obrano mlijeko, jer se smanjenjem masnoća smanjuje i mogućnost unošenja kolesterola. Isto vrijedi i za jogurt Nemojte misliti da ste se spasili bacivši se na takozvane "mršave" sireve. Jer, oni to zapravo i nisu. Da bi sir bio "dobar", mora sadržavati određenu količinu masnih sastojaka. Jedino se za svjež kravlji sir može tvrditi da je nemastan. Dodat ćemo i tofu, sir dobiven od soje, koji podsjeća na skutu. Dakle, sir ne više od dva puta tjedno!
Povrće idealno za osobe koje paze na kolesterol
Povrće bogato proteinima, vlaknima, mineralima i vitaminima idealan je partner onima što paze na kolesterol, naročito slanutak, grašak, grah, leća, bob. I žitarice su dobre jer su bogate ugljikohidratima, a siromašne masnoćom. Voće i povrće valja uvijek pozdraviti na stolu jer ne samo što ne sadrže masnoću, već obiluju mnogim kaloričnim sastojcima, valja ih mnogo i često jesti, ali pripaziti na začine. Želite li da se povrće ne pretvori u pravu "bombu", umjereno ga začinjajte umacima i raguima. Uživajte u svježim rajčicama začinjenim s maslinovim uljem ili preljevima od povrća.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345