Recept za savršene princes krafne, delikatne košarice punjene slastičarskom kremom

Recept za savršene princes krafne, delikatne košarice punjene slastičarskom kremom

Recept za savršene princes krafne, delikatne košarice punjene slastičarskom kremom
  • Objavljeno: Petak, 26.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdrava prehrana

Princes krafne su omiljena slastica svih zabava i posebnih prilika. One potječu iz francuske kuhinje i ondje ih nazivaju chou à la crème. Pripremaju se od takozvanog choux tijesta, koje je poznato po svojoj mekoj unutrašnjosti i hrskavoj kori. Sam proces izrade choux tijesta, koji uključuje kombinaciju vode, maslaca, brašna i jaja, rezultira košaricama jedinstvene teksture koje se zatim pune karakterističnom žutom kremom od vanilije i šlagom.

Princes krafne su čest gost na proslavama svih vrsta, a njihova elegantna pojava je još jedan razlog zašto su toliko popularne. Osim u francuskoj kuhinji,ovaj je desert prepoznatljiv i u mnogim drugim kulinarskim tradicijama, osvajajući srca ljubitelja slatkiša diljem svijeta.

Sastojci:

Košarice:

  • 250 g vode
  • 125 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 4 jaja

Krema od vanilije:

  • 500 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 40 g gustina
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Košarice:

  1. Zakuhajte vodu i maslac dok se maslac ne otopi.
  2. Dodajte brašno i miješajte dok se tijesto ne formira.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro promiješajte.
  4. S pomoću šprice oblikujte male kuglice na limu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.

Krema od vanilije:

  1. U posudi pomiješajte žumanjke, šećer i gustin.
  2. Zakuhajte mlijeko u drugoj posudi.
  3. Ulijte vruće mlijeko u smjesu žumanjaka, miješajući neprestano.
  4. Vratite smjesu u posudu i kuhajte dok se krema ne zgusne.
  5. Dodajte ekstrakt vanilije, promiješajte i ostavite da se ohladi.

Slaganje princes krafni:

  1. Ohlađene košarice od tijesta prerežite na pola, napunite kremom od vanilije pomoću šprice te poklopite drugim dijelom tijesta.
  2. Pospite šećerom u prahu ili ukrastite rastopljenom čokoladom i čokoladnim mrvicama.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije