Prokulice sa slaninom morate probati: Najbolji način za pripremu povrća koje mnogi izbjegavaju
Prokulice su ukusna i hranjiva povrtna delicija koja obiluje nutrijentima. Prepune su vlakana, vitamina C, K i antioksidansa, što ih čini izvrsnim za jačanje imuniteta i borbu protiv upala. Jednostavne su za pripremu: mogu se kuhati, pirjati, peći ili čak jesti sirove. Također su niskokalorične i povoljan izbor namirnica za one koji nastoje smršavjeti.
Njihov karakterističan okus se može obogatiti dodatkom začina poput češnjaka ili limunovog soka. Bez obzira na to volite li ih ili ne, uz dodatak slanine koja zbog svoje masnoće omogućuje topljivost i apsorpciju vitamina K, postat će nezaobilazna namirnica na vašem meniju. U nastavku donosimo popis sastojaka i postupak pripreme za prokulice sa slaninom.
Sastojci:
- 450 g prokulica
- 100 g slanine
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
Upute:
- Operite prokulice i odrežite im donje dijelove.
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
- Dodajte slaninu i pržite je dok ne postane hrskava.
- Dodajte sjeckani češnjak i prokulice u tavu. Promiješajte da se sve sjedini.
- Pokrijte tavu i dinstajte prokulice dok ne omekšaju, oko 10-15 minuta.
- Posolite i popaprite po ukusu.
- Poslužite toplo i uživajte!
Vezani sadržaj:
- Varivo od piletine i graška s krumpirom: Ukusna opcija "na žlicu" gotova u 40 minuta
- Njoki s pancetom u bijelom umaku: Ručak gotov u 15 minuta!
- Sacher torta: Bečki klasik koji ćete uz ovaj recept lako pripremiti kod kuće
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345