Ideja za ručak: Šampinjoni punjeni mljevenim mesom i sirom, zapečeni u marinara sosu
Šampinjoni su široko popularni i dostupni preko cijele godine te se mogu pripremiti na puno različitih načina. Većina ih ljudi voli stavljati na pizzu, raditi krem juhu od njih ili ih dodati nekom umaku. Imaju specifičan okus koji je vrlo neutralan, pa se dobro slažu u brojnim kombinacijama.
- Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite
-
Savršen rizi-bizi: Tajna je u sastojku na koji većina nas zaboravlja
U ovom se jelu šampinjoni najprije pune bogatim nadjevom od mljevenog mesa, a zatim se zapeku u marinara sosu posuti ribanim sirom. Ovaj recept je zamišljen kao glavno jelo, poslužen s prilogom poput rizi-bizija ili restanog ili pire krumpira, na primjer. U nastavku vam donosimo pun popis sastojaka i postupak pripreme.
Sastojci:
- 500 grama smeđih ili bijelih šampinjona (većih)
- 200 grama mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
- ulje
- 250 grama naribanog topljivog sira (gauda na primjer)
- 400 ml pasirane rajčice
- maslinovo ulje
- mediteranski začini po ukusu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Na malo ulja ispirjajte luk i češnjak te im dodajte mljeveno meso. Miješajte dok se ne razmrvi i ne bude pečeno.
- U posudi napravite marinara sos od rajčice, maslinovog ulja i začina.
- Izdubite šampinjone i napunite ih mješavinom od mljevenog mesa.
- Poslažite ih u vatrostalnu posudu, prelijte marinara sosom i pospite sirom.
- Sve zajedno zapecite u pećnici dok se sir ne rastopi i ne zapeče te poslužite s prilogom po želji.
Vezani sadržaj:
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345