Recept za brzinsko grah varivo - s grahom iz konzerve

Recept za brzinsko grah varivo - s grahom iz konzerve

Recept za brzinsko grah varivo - s grahom iz konzerve
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Brzinsko grah varivo je idealno za dane kad nemate puno vremena za kuhanje. Za pripremu ovog jela ne morate namakati ili kuhati grah i to će vam uštedjeti puno vremena. Također, ovaj recept je vrlo prilagodljiv jer možete dodati različito povrće ili začine prema vlastitom ukusu i dostupnosti sastojaka.

Grah je izvrstan izvor vlakana, proteina, vitamina i minerala. Vlakna u grahu pomažu u održavanju zdravlja probavnog sustava i regulaciji razine šećera u krvi. Proteini su važni za izgradnju mišića i obnavljanje tkiva. Također, grah je bogat folnom kiselinom, željezom, magnezijem i drugim važnim hranjivim tvarima koje podržavaju opće zdravlje i dobrobit organizma. Redovita konzumacija graha može smanjiti rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i drugih kroničnih stanja.

Sastojci:

  • 2 konzerve graha, otprilike 800 g
  • 1 veliki luk
  • 2 mrkve
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica slatke crvene paprike
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 lovorov list
  • sol i papar po ukusu
  • 1 povrtnog temeljca
  • svježi peršin za posluživanje

Priprema:

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok ne omekšaju, otprilike 5 minuta.
  2. Dodajte naribanu mrkvu u lonac te pirjajte još 2-3 minute.
  3. Umiješajte slatku crvenu papriku, suhi bosiljak, lovorov list, sol i papar. Kuhajte još 1 minutu, miješajući.
  4. Ocijedite grah iz konzervi i isperite ga pod hladnom vodom. Dodajte grah u lonac te ga promiješajte s ostalim sastojcima.
  5. Dolijte juhu u lonac, dovedite do vrenja, smanjite vatru i pustite da se krčka oko 10-15 minuta kako bi se svi okusi sjedinili.
  6. Kušajte varivo i prilagodite začine prema ukusu.
  7. Poslužite toplo, posipano svježim peršinom.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije