Domaća pašteta od piletine: Jednostavna za pripremu, a puno zdravija od kupovne!
Paštete su popularni namazi koji se često konzumiraju kao brzi obrok ili predjelo. Međutim, trebamo biti svjesni da mnoge komercijalne paštete mogu sadržavati brojne nezdrave sastojke. Često su prepune aditiva, konzervansa, soli, šećera i zasićenih masti, što može imati mnoge negativne posljedice na organizam. Ti se sastojci koriste kako bi se poboljšao okus i tekstura ili produžio rok trajanja proizvoda.
Također, mnoge paštete često sadrže i vrlo visok udio soli, što može pridonijeti povišenju krvnog tlaka i povećanju rizika od srčanih bolesti. Ako želite izbjeći potencijalno štetne sastojke, priprema domaće paštete s kontroliranim i nutritivno bogatim sastojcima može biti dobra opcija. Uz ovaj recept uživajte u pilećoj pašteti bez nepotrebnih dodataka i smanjite izloženost potencijalno štetnim tvarima.
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 1 manji luk
- 1 žlica kapara
- 8 malih kiselih krastavaca
- sok pola limuna
- 1 žlica senfa
- 1 žlica majoneze
- sol i papar po ukusu
- začini po želji i ukusu
Priprema:
- Pileća prsa skuhajte u slanoj vodi. Pričekajte da se ohlade pa ih narežite ih na komadiće.
- Na maslinovom ulju ispirjajte luk dok ne postane staklast. Narezanu piletinu pomiješajte sa svim navedenim sastojcima i prelijte ju s otprilike decilitrom vode u kojoj se kuhala piletina.
- U blenderu sve izmiksajte u kremastu paštetu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Isprobajte i začinite po ukusu.
U slast!
Vezani sadržaj:
- Koliko dugo piletina može stajati u hladnjaku? I kako prepoznati je li se pokvarila?
- Na što treba posebno paziti prilikom kupovine piletine? Pitali smo nutricionisticu
- Odmrzavanje piletine: što trebate, a što nikada ne smijete raditi
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345