Najbolji recept za klasični tiramisu - koji će oduševiti vaše goste
Izvor slike: Canva
Kategorija: Zdrava prehrana
Tiramisu je klasični talijanski desert koji osvaja srca ljubitelja slatkog širom svijeta, a njegovo ime doslovno znači "podigni me". Priča o tiramisuu počinje u 20. stoljeću u talijanskoj regiji Veneto. Smatra se da su ga prvi put pripremili u Trstu odakle se zatim proširio diljem zemlje i svijeta.
Klasični tiramisu se sastoji od slojeva piškota, poznatih kao i ladyfinger keksi, natopljenih kavom te prelivenih kremastom mješavinom mascarpone sira, šećera i jaja. Cijela kreacija završava posipanjem kakaa u prahu koji dodaje bogatstvo i dubinu okusa.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 500 g mascarpone sira
- 300 ml jake kave
- 200 g piškota
- 2 žlice kakaa u prahu
Priprema:
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umiksajte žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla.
- Dodajte mascarpone sir u smjesu žumanjaka i šećera te dobro izmiješajte.
- Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, a zatim ih nježno umiješajte u smjesu s mascarponeom.
- U jednoj posudi pripremite jaku kavu.
- Natopite piškote kavom i složite ih u posudu u kojoj ćete slagati tiramisu.
- Prelijte polovicom smjese od mascarponea.
- Ponovite slojeve piškota natopljenih kavom i smjese od mascarponea.
- Na kraju, posipajte površinu kakaom u prahu.
- Stavite tiramisu u hladnjak i pustite da se ohladi barem 4 sata ili preko noći.
Vezani sadržaj:
- Recept za domaće rafaelo kuglice: Brzo gotove u samo 5 jednostavnih koraka
- Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti
- Jedini recept za domaće tijesto za pizzu koji će vam ikada trebati
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345