Probajte nešto novo: 10 jednostavnih recepata za ukusne juhe
S jeseni koja kuca na vrata, dolazi i savršena prilika za pripremu juha i uživanje u njihovim raznovrsnim okusima i teksturama. Od davnina služe kao osnova za mnoge kuhinje diljem svijeta, jer zagrijavaju organizam iznutra, što je u nekim kulturama poželjno još i tijekom toplijih dana. Uz to, mogu biti i okrepljujuće toplo predjelo, ali i cjelovita glavna jela. U suvremenom načinu života, juhe postaju sve popularnije kao zdrave i hranjive opcije obroka u jednom. Puna povrća, mesa i začina, juha može biti potpuni obrok koji pruža sve potrebne hranjive sastojke. Također, priprema juhe često je jednostavna i brza, što je savršeno za užurban način života današnjice u kojoj većina ljudi jede znatno manje obroka "na žlicu" nego što bi trebali. Popravite tu naviku i u nastavku otkrijte 10 jednostavnih recepata za ukusne juhe.
Juha od muškatne tikve
Juha od muškatne tikve, ukusnog i zdravog ploda koji je jedan od najpoznatijih vjesnika jeseni, se priprema vrlo jednostavno i brzo. S obzirom na to da je tikva kuhana već za 10ak minuta, juha je spremna za posluživanje za manje od pola sata od početka pripreme.
Recept za jednostavnu juhu od muškatne tikve
Juha od graška
Ova popularna krem juha se može pripremati sa svježim graškom u toplijim mjesecima, a i preko zime sa smrznutim graškom, koji u tom obliku uspijeva sačuvati sve hranjive sastojke. Dobro je znati da je grašak namirnica s velikim udjelom biljnih bjelančevina, koje pomažu u izgradnji mišićne mase i zadržavanju sitosti.
Recept za juhu od graška
Francuska juha od luka
Ovo tradicionalno jelo jedan je od najpopularnijih francuskih specijaliteta uopće. Zbog toga što se poslužuje s poklopcem od kruha i topljenog sira, jedna je od zasitnijih juha i može poslužiti i kao lagani ručak ili večera. Iako joj je priprema nešto duža, isplati se isprobati je, jer će sigurno oduševiti sve koji je kušaju.
Recept za francusku juhu od luka
Lagana povrtna juha
Ako nakon napornog dana želite pojesti nešto toplo i okrepljujuće, napravite ovu jednostavnu i ukusnu proljetnu juhu. Osim što se izrazito jednostavno priprema, lagana je i za vašu probavu. Recepti za ovu juhu se razlikuju ovisno o kulturi i dostupnim namirnicama, no s ovim receptom ne možete pogriješiti.
Recept za laganu povrtnu juhu
Juha od mrkve i đumbira
Zvuči toplo, zar ne? Naribani ljutkasti đumbir ovoj juhi daje pikantnu aromu i pruža mnoge hranjive tvari i blagodati vašem tijelu. U prijelaznim periodima između godišnjih doba viroze vrebaju sa svih strana, stoga je sada idealna prilika da ojačate svoj imunitet. Za pripremu ove guste juhe će vam trebati blender.
Recept za juhu od mrkve i đumbira
Juha od šampinjona
Iako je ovo jedna od omiljenih varijanti juha "iz vrećice", ohrabrujemo vas da je pokušate napraviti sami i time unesete manje nepotrebnih aditiva u svoj organizam. Priprema joj je vrlo jednostavna i ako jednom pokušate, pripremat ćete je sami svaki put.
Recept za kremastu juhu od šampinjona
Juha od šparoga
Šparoge su bogate vitaminima A, C, E, K, i folnom kiselinom te su izvor prehrambenih vlakana. Također sadrže antioksidanse i mogu pomoći u detoksikaciji tijela, čineći ih iznimno zdravim izborom povrća za zdravu i ukusnu krem juhu.
Recept za kremastu juhu od šparoga
Juha od slanutka
Slanutak je, kao i grašak, odličan izvor biljnih vlakana i proteina te se zato potiče da ga konzumiraju vegetarijanci i vegani, kako bi nadomjestili te makronutrijente koji su prirodno dostupni u mesu i životinjskim proizvodima. Također, istraživanja su pokazala da on pomaže u snižavanju štetnog LDL kolesterola.
Recept za kremastu juhu od slanutka
Juha od tikvica i mrkve
Ako vam je i dalje prevruće da pripremate komplicirani ručak, napravite ovu juhu od tikvica i mrkve. I tikvice i mrkva su vrlo zdrave namirnice, jer sadrže vitamine A, C i kalij te važni beta karoten i biljna vlakna. Guste juhe su odličan način da najmlađim članovima obitelji "podvalite" povrće.
Recept za kremastu juhu od tikvica i mrkve
Juha od celera i mrkve
Celer sadrži visoku razinu nekoliko vrsta antioksidanata, uključujući flavonoide. Oni se bore protiv slobodnih radikala kako bi ograničili oksidativni stres. Ako ga ipak ne volite grickati sirovog, iskoristite ga kao jedan od sastojaka ove zdrave i ukusne juhe.
Recept za kremastu juhu od celera i mrkve
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345