Ukusan prilog uz meso: Jednostavan recept za restani krumpir
Restani krumpir je jednostavan prilog koji se vrlo često poslužuje na našim prostorima. Omiljen zbog svoje jednostavnosti, ljudi ga vole jesti uz pohano meso, polpete ili svježu sezonsku salatu. Postupak pripreme nije kompliciran i gotovo svi kod kuće uvijek imaju sve potrebne sastojke, što je vrlo praktično. Dostupan je i zastupljen u prehrani tijekom cijele godine te odličan izvor vitamina C, B6 i kalija.
Iako svaka domaćica ima trik uz pomoć kojeg će joj restani krumpit svaki put ispasti baš po njezinom ukusu - dovoljno začinjen, s više ili manje luka ili možda blago pikantan - mi u nastavku donosimo osnovni recept koji lako možete prilagoditi svojim preferencijama.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 srednje velika glavica crvenog luka
- sol i papar po ukusu
- peršin i/ili ružmarin, po ukusu
- 1 dl ulja ili 100 g masti ili pola-pola
Priprema:
- Krumpir dobro operite i bez guljenja skuhajte u zasoljenoj vodi.
- Kada se skuha, ogulite ga, narežite na kolutove i ubacite u lonac u kojem ste na masnoći dobro ispirjali crveni luk.
- Sve skupa još neko vrijeme pirjajte, dok se krumpir ne raspadne.
- Na kraju začinite solju, paprom te svježim peršinom i ružmarinom ako volite te začine.
U slast!
Vezani sadržaj:
- Recept za kremasti rižoto s piletinom - uz 3 ključna savjeta
- Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti
- Jedini recept za sarmu koji će vam ikada trebati
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345