Savršen rizi-bizi: Tajna je u sastojku na koji većina nas zaboravlja
Rizi-bizi je jedan od omiljenih laganih priloga na ovim prostorima. Ovisno o ukusu i navikama pripreme, za njegovu pripremu možete koristiti različite vrste riže, od kojih su najpopularnije dugozrnate vrste poput basmati ili jasmin. Njihova sposobnost upijanja okusa i tekućine ih čini favoritima za pripremu ovog jela.
Što se tiče graška, rizi-bizi se može pripremiti i sa svježim i sa smrznutim graškom. Međutim, važno je napomenuti da se način pripreme može malo razlikovati ovisno o tome koji koristite. Svježi grašak može zahtijevati kraće kuhanje, dok smrznuti grašak može biti potrebno dodati malo ranije kako bi se potpuno zagrijao i sjedinio s jelom.
Sastojci:
- 500 g graška
- 300 g riže
- 1 luk
- 50 g sira Parmigiano Reggiano
- 100 ml bijelog vina
- povrtni temeljac
- 2 žlice maslaca
- peršin
- sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte luk i stavite ga na zagrijano ulje i pirjajte ga na laganoj vatri dok ne postane staklast.
- Dodajte grašak, nasjeckani peršin i promiješajte. Zalijte s malo zagrijanog temeljca i kuhajte poklopljeno nekoliko minuta.
- Dodajte rižu i vino te ponovno promiješajte.
- Kad vino ispari, dodajte još malo temeljca i pustite ga da se upije u rižu. Nastavite kuhati, povremeno miješati i dodavati vrući temeljac po potrebi.
- Jelo je skuhano kad je riža "al dente".
- Na kraju dodajte maslac i naribani sir, sve promiješajte i poslužite.
Dobar tek!
Vezani sadržaj:
- Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
- Savršeni špageti bolonjez - jedini recept koji će vam ikad trebati
- Najbolja pileća juha bez kocke koju ćete ikad jesti! Isprobajte recept već danas
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345