Najbolja torta na svijetu: Brownie torta je desert koji će oduševiti apsolutno svakoga!

Najbolja torta na svijetu: Brownie torta je desert koji će oduševiti apsolutno svakoga!

Najbolja torta na svijetu: Brownie torta je desert koji će oduševiti apsolutno svakoga!
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Ova raskošna torta je savršen je spoj brownieja, čokoladne kreme i nježnog šlaga. Idealna je za rođendanske proslave, obiteljska okupljanja ili jednostavno uživanje uz šalicu kave.

  • Najbolji recept za brownies: Pripremite jednostavan američki klasik za ljubitelje čokolade

Iako je postupak pripreme za ovu troslojnu tortu malo kompliciraniji, vrijedi uložiti nešto više truda i vremena. Rezultat će oduševiti sve koji je kušaju, a posebno će se svidjeti ljubiteljima čokolade. Isprobajte naš omiljeni recept za brownie tortu, a ako spadate u skupinu onih koji priznaju samo čokoladne deserte, pogledajte i naše recepte za čudo od čokolade, švedsku kladdkaka tortu, bogati čokoladni cheesecake ili nešto jednostavniji čokoladni biskvit na šalice.

Sastojci:

Za brownie biskvit:

  • 100 g tamne čokolade (55 % kakaa)
  • 80 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 60 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • prstohvat soli

Za čokoladnu kremu:

  • 200 g tamne čokolade (55 % kakaa)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žumanjka
  • 40 g šećera

Za šlag:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Okrugli kalup za tortu promjera 20 cm namastite i pospite brašnom.
  2. Čokoladu i maslac rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Pustite da se malo ohladi.
  3. U drugoj posudi umutite jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte rastopljenu čokoladu i maslac i dobro umutite.
  4. Prosijte brašno, kakao prah i sol u smjesu i lagano umutite dok se ne sjedini.
  5. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i pecite 25-30 minuta, a zatim izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi.
  6. Čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće. U loncu zagrijte slatko vrhnje na laganoj vatri.
  7. Maknite vrhnje s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Pustite da stoji nekoliko minuta, a zatim miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi i ne dobijete glatku kremu.
  8. U drugoj posudi umutite žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Polako ulijte vruću čokoladnu kremu u žumanjke, uz stalno miješanje.
  9. Vratite smjesu u lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, ili dok krema ne zgusne. Pazite da ne zavrije.
  10. Sklonite s vatre i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  11. U čvrstoj posudi umutite slatko vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer do čvrstog šlaga.
  12. Kada se brownie biskvit potpuno ohladi, prelijte ga čokoladnom kremom i glatko poravnajte.
  13. Stavite tortu u hladnjak da se krema ohladi i stvrdne, barem 2 sata.
  14. Kada je krema čvrsta, premažite tortu šlagom i ukrasite voćem ili čokoladnim preljevom po želji.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije