Salata od pečenih paprika sa češnjakom: Kako na najbolji način pripremiti ovaj ukusni klasik?

Salata od pečenih paprika sa češnjakom: Kako na najbolji način pripremiti ovaj ukusni klasik?

Salata od pečenih paprika sa češnjakom: Kako na najbolji način pripremiti ovaj ukusni klasik?
  • Objavljeno: Subota, 08.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Salata od pečenih rog paprika s češnjakom savršen je dodatak svakom obroku jer je izuzetno ukusna. Pečene paprike daju blag i slatkast okus, dok češnjak dodaje intenzivnu aromu koja se savršeno nadopunjuje s ostalim sastojcima.

Može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi, tako da je odlična za različite prigode. Bilo da je pripremate za obitelj ili za goste, ova salata će uvijek biti pun pogodak.

Sastojci:

  • 500 g rog paprike
  • 4 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 20 ml vinskog octa (po želji)
  • Sol po ukusu
  • Svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • Peršin za ukras (po želji)

Priprema:

  1. Operite rog paprike i obrišite ih suhom krpom.

  2. Zagrijte pećnicu na 220 °C.

  3. Paprike stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

  4. Pecite paprike u pećnici 25-30 minuta, dok kožica ne postane crna i počne se odvajati od mesa paprike. Tijekom pečenja, paprike nekoliko puta okrenite kako bi se jednako ispekle sa svih strana.

  5. Izvadite paprike iz pećnice i stavite ih u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom ili poklopcem i ostavite da se hlade oko 15 minuta. Ovaj korak pomaže da se kožica lakše odvoji.

  6. Kada se paprike ohlade, ogulite kožicu i uklonite sjemenke. Meso paprike narežite na trakice.

  7. Ogulite češnjak i sitno ga nasjeckajte ili protisnite kroz prešu za češnjak.

  8. U velikoj zdjeli pomiješajte trakice pečene paprike, sjeckani češnjak, maslinovo ulje i vinski ocat (po želji).

  9. Dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu.

  10. Pažljivo sve izmiješajte da se sastojci dobro prožmu.

  11. Salatu stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta prije posluživanja kako bi se okusi povezali.

  12. Prije posluživanja, po želji, salatu ukrasite svježim nasjeckanim peršinom.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije