Recept za sekeli gulaš: Kombinacija svinjetine i kiselog kupusa u kojoj uživamo tijekom zime, ali i proljeća
Sekeli gulaš je tradicionalno jelo koje potječe iz Mađarske. Postoji priča prema kojoj je sekeli gulaš dobio ime po mađarskom piscu i novinaru Jozsefu Szekelyju, koji je jednog dana došao u gostionicu taman prije zatvaranja i htio nešto pojesti. Budući da je došao kasno, imali su samo sastojke za ovo jelo koje je s vremenom postalo vrlo popularno.
Sekeli gulaš se tradicionalno poslužuje s prilozima kao što su pire krumpir, restani krumpir ili palenta. Ako i dalje tražite recept za pire krumpir koji će svaki puta ispasti savršeno, donosimo ga ovdje.
Sastojci:
- 500 g svinjetine (od plećke ili vrata)
- 500 g kiselog kupusa
- 1 glavica crvenog luka
- malo ulja ili svinjske masti
- sol i papar po ukusu
- 1 dl pasirane rajčice
Priprema:
- Nasjeckajte glavicu luka, prepržite je na masti ili ulju. Dodajte meso i pržite ga dok ne bude pečeno sa svih strana.
- Meso posolite i podlite s dva decilitra vode i pustite ga da se pirja na laganoj vatri.
- Tijekom pirjanja podlijevajte vodom cca pola sata ili dok meso ne bude mekano.
- Kad je meso omekanilo dodajte kiseli kupus i pasiranu rajčicu.
- Sve zajedno pirjajte još 15 minuta dok se kupus ne skuha i poveže s mesom. Kušajte i dodajte soli i papra ako je potrebno.
- Poslužite s restanim krumpirom, pire krumpirom ili palentom.
U slast!
Vezani sadržaj:
-
Ukusan prilog uz meso: Jednostavan recept za restani krumpir
-
Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti
-
Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345