Semifredo s malinama i pistacijama: Osvježavajući talijanski desert idealan za ljetne dane

Semifredo s malinama i pistacijama: Osvježavajući talijanski desert idealan za ljetne dane

Semifredo s malinama i pistacijama: Osvježavajući talijanski desert idealan za ljetne dane
  • Objavljeno: Subota, 20.07.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Semifredo je talijanski desert sličan sladoledu koji u prijevodu znači "poluhladan". Može se pripremiti od čokolade, vanilije, kave, jogurta ili voća. Ova hladna slastica je idealna za ljetne dane, a ono što je najbolje, brzo i jednostavno se priprema. Semifredo s malinama i pistacijama je savršena kombinacija svježine i blage kiselosti malina te hrskave teksture i bogatoga okusa pistacija.

Sastojci:

  • 250 g svježih malina (ili smrznutih, ako nema svježih)

  • 100 g šećera

  • 4 jaja

  • 500 ml vrhnja za šlag

  • 100 g neslanih pistacija (oguljenih i nasjeckanih)

  • 1 žlica limunovog soka

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Stavite maline u manji lonac s 50 g šećera i limunovim sokom. Kuhajte na srednjoj vatri dok maline ne puste sok i šećer se ne otopi, 5-7 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Zatim procijedite kroz sito kako biste uklonili sjemenke.

  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke umutite s preostalih 50 g šećera i vanilijom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.

  3. U posebnoj zdjeli, umutite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto.

  4. Polako umiješajte ohlađeni malinov pire u smjesu žumanjaka. Zatim pažljivo umiješajte umućeni snijeg od bjelanjaka. Dodajte umućeno vrhnje za šlag i nježno sve sjedinite. Na kraju, dodajte nasjeckane pistacije i lagano promiješajte.

  5. Smjesu ulijte u duguljasti kalup obložen plastičnom folijom ili pergament papirom. Pokrijte kalup plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, ili preko noći.

  6. Izvadite semifreddo iz zamrzivača 10-15 minuta prije posluživanja kako bi se malo omekšao.

  7. Izvadite iz kalupa, narežite na kriške i poslužite.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije