Sol: Bijeli kristali na stolu
Kategorija: Zdrava prehrana
Maknite sol sa stola!
Nažalost, u prehrani našeg stanovništva vlada jedna vrlo loša navika - prekomjerna upotreba kuhinjske soli. Zaljubljenici u ove bijele kristale unose u svoj organizam čak 15-20 g kuhinjske soli dnevno. Ovaj podatak je zaista zastrašujući i vrlo alarmantan, s obzirom na negativne posljedice koje prekomjeran unos soli ima na zdravlje pojedinca. Presoljena hrana ne samo da je štetna po zdravlje, već i neukusna, jer sol mijenja okus namirnice. Stoga vodite računa o dnevnom unosu soli. Hranu solite na kraju kuhanja, a već pripremljena jela nemojte dosoljavati.
Pravilan izbor kuhinjske soli
Pri kupovini soli obratite pažnju na sljedeće:
- 1. Kupujte isključivo jodiranu sol,
- 2. Obavezno provjerite deklaraciju na pakovanju - mora biti naznačen datum proizvodnje, datum jodiranja i rok trajanja,
- 3. Uvijek kupujute sol I klase.
- 4. Vodite računa da ambalaža u koju je sol pakirana nije oštećena.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345