Okus i miris djetinjstva: Jednostavna štrudla od jabuka s gotovim korama
Štrudla od jabuka je poprilično jednostavan, a ukusan desert koji se često sjetimo pripremiti tek kada uočimo da nam u zdjeli za voće stoje jabuke koje su već lagano počele gnjiliti. U tom ih je slučaju zaista najbolje iskoristiti na taj način jer njihova omekšala tekstura neće primijetiti kada ih naribamo i ispečemo u nekoj slastici. Postoje brojni načini kako je možete obogatiti, poput dodavanja cimeta, malo oraha ili badema, na primjer.
U ovom se receptu koriste kupovne kore, što dosta pojednostavljuje pripremu. Osim toga što će na taj način štrudla puno prije biti gotova, nećete si zaprljati kuhinju dok ćete mijesiti tijesto i tako pripremu ovog ukusnog deserta pretvoriti u cjelodnevni zadatak. Bilo da imate nenajavljene goste, jede vam se nešto slatko ili imate jabuke koje nećete stići pojesti, uložite malo svog vremena i truda i napravite ovu ukusnu, a jednostavnu štrudlu koja se može jesti i topla i hladna.
Sastojci:
- 1 paket kora za savijače
- 5-6 velikih jabuka, oguljenih, očišćenih i naribanih
- 200 g šećera
- 1 žlica limunova soka
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 100 g mljevenih oraha ili badema (po želji)
- 2 žlice rastopljenog maslaca (za premazivanje kora)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
-
Pomiješajte naribane jabuke, šećer, limunov sok, cimet, sol i mljevene orahe ili bademe.
-
Otvorite paket kora za savijače i rasporedite ih tako da svaka štrudla sadrži tri lista kora. Premažite svaku koru rastopljenim maslacem.
-
Stavljajte pripremljenu smjesu od jabuka duž ruba kora, ostavljajući malo prostora sa strane.
-
Zarolajte kore s nadjevom u čvrstu štrudlu. Položite štrudle na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
-
Premažite štrudle preostalim rastopljenim maslacem.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno-smeđe.
-
Izvadite štrudle iz pećnice i pustite da se malo ohlade prije nego što ih narežete. Po želji, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
U slast!
Vezani sadržaj:
- Najbolji recept za klasični tiramisu - koji će oduševiti vaše goste
- Recept za domaće rafaelo kuglice: Brzo gotove u samo 5 jednostavnih koraka
- Morate probati: Recept za najmekše i najsočnije čupavce
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345