Tekuće voće
Kategorija: Zdrava prehrana
Povrće u sokovima
Kod nas je dominantan sok od rajčica, mrkva se obično koristi kao komponenta, kao dodatak. Proces dobivanja je isti kao i kod voćnog soka. Mada, kod povrća nemamo bistre ili mutne, već samo kašaste sokove. Doduše, cikla se može iscjediti. Ali, mrkva se pretvara u kašu i u kašastom obliku se prenosi da bi održala boju, jer kada se iscjedi, nema onu karakterističnu boju, pošto njeni pigmenti nisu rastvorljivi u vodi. I rajčica se ne cijedi, već se pasira.
Izvor:
b92.net
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345