Proljetni ručak gotov u 25 minuta: Tjestenina s piletinom u umaku od paprike i mladog luka

Proljetni ručak gotov u 25 minuta: Tjestenina s piletinom u umaku od paprike i mladog luka

Proljetni ručak gotov u 25 minuta: Tjestenina s piletinom u umaku od paprike i mladog luka
  • Objavljeno: Petak, 03.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Ako ste umorni, u žurbi ili ne volite kuhati, ovakav recept vam je uvijek dobro imati pri ruci. Radi se o tjestenini u umaku od paprike i mladog luka, s komadićima piletine. Budući da se sada sezona svježih paprika i mladog luka, pretpostavljamo da ove namirnice imate kod kuće i da vam samo nedostaje ideja kako od njih napraviti brz i hranjiv obrok za cijelu obitelj.

  • Savršen pileći paprikaš - jednostavan za pripremu i jako ukusan!

Ako vam se ne kuha, niti ne jede pileći paprikaš. S tim istim namirnicama pripremite još brže gotovo jelo koje će biti ukusno čak i najmlađim članovima obitelji. U nastavku donosimo popis sastojaka i puni postupak pripreme za umak od paprike i mladog luka s komadićima piletine.

Sastojci:

  • 300 g tjestenine po želji (npr. špageti, penne)
  • 300 g pilećeg filea, narezanog na komadiće
  • 2 crvene paprike, narezane na trakice
  • 3 mlada luka, sitno narezana
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar, po ukusu
  • svježi peršin za posipanje

Priprema:

  1. Stavite lonac s vodom na vatru i pustite da zavrije. Dodajte malo soli i kada voda zavrije dodajte tjesteninu. Kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.
  2. U međuvremenu, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani pileći file i pržite dok ne postane zlatno-smeđi. Maknite piletinu iz tave i stavite na tanjur sa strane.
  3. U istoj tavi dodajte još malo maslinovog ulja ako je potrebno, pa dodajte sitno narezani mladi luk i češnjak. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
  4. Dodajte narezane crvene paprike u tavu i nastavite dinstati dok paprike ne omekšaju.
  5. Vratite prženu piletinu u tavu s paprikom i mladim lukom. Promiješajte sve zajedno.
  6. Ulijte pileći temeljac i vrhnje za kuhanje u tavu. Smanjite vatru i kuhajte umak dok se ne zgusne i ne postane kremast, oko 5-7 minuta. Začinite solju i paprom po ukusu.
  7. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte u tavu s umakom. Lagano promiješajte kako bi se tjestenina prekrila umakom.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije