Proljetni ručak gotov u 25 minuta: Tjestenina s piletinom u umaku od paprike i mladog luka
Ako ste umorni, u žurbi ili ne volite kuhati, ovakav recept vam je uvijek dobro imati pri ruci. Radi se o tjestenini u umaku od paprike i mladog luka, s komadićima piletine. Budući da se sada sezona svježih paprika i mladog luka, pretpostavljamo da ove namirnice imate kod kuće i da vam samo nedostaje ideja kako od njih napraviti brz i hranjiv obrok za cijelu obitelj.
Ako vam se ne kuha, niti ne jede pileći paprikaš. S tim istim namirnicama pripremite još brže gotovo jelo koje će biti ukusno čak i najmlađim članovima obitelji. U nastavku donosimo popis sastojaka i puni postupak pripreme za umak od paprike i mladog luka s komadićima piletine.
Sastojci:
- 300 g tjestenine po želji (npr. špageti, penne)
- 300 g pilećeg filea, narezanog na komadiće
- 2 crvene paprike, narezane na trakice
- 3 mlada luka, sitno narezana
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 200 ml pilećeg temeljca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar, po ukusu
- svježi peršin za posipanje
Priprema:
- Stavite lonac s vodom na vatru i pustite da zavrije. Dodajte malo soli i kada voda zavrije dodajte tjesteninu. Kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.
- U međuvremenu, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani pileći file i pržite dok ne postane zlatno-smeđi. Maknite piletinu iz tave i stavite na tanjur sa strane.
- U istoj tavi dodajte još malo maslinovog ulja ako je potrebno, pa dodajte sitno narezani mladi luk i češnjak. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte narezane crvene paprike u tavu i nastavite dinstati dok paprike ne omekšaju.
- Vratite prženu piletinu u tavu s paprikom i mladim lukom. Promiješajte sve zajedno.
- Ulijte pileći temeljac i vrhnje za kuhanje u tavu. Smanjite vatru i kuhajte umak dok se ne zgusne i ne postane kremast, oko 5-7 minuta. Začinite solju i paprom po ukusu.
- Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte u tavu s umakom. Lagano promiješajte kako bi se tjestenina prekrila umakom.
Dobar tek!
Vezani sadržaj:
-
Imamo trik za bolje punjene paprike - isprobajte idući put kad ih budete pripremali!
-
Najbolja pohana piletina: Idući put nemojte preskočiti ovaj korak jer čini ogromnu razliku!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345